Onko intuitio aina oikeassa?

Intuition äänen kuuleminen voi olla alkuun varsin haastavaa. Mielessä kun pyörii ajatus jos toinenkin ja jostain kummasta pitäisi tunnistaa, että mikä kaiken sen sekamelskan keskellä on intuition ääni.

Jos intuition onnistuu tunnistamaan, saattaa vielä pohdituttaa se, onko intuitio aina oikeassa. Tämä intuition oikeellisuus onkin yksi asia, jota minulta kysytään hyvin usein ja ajattelin nyt tarjota sinulle muutaman ajatuksen avaamaan asiaa.

Vastaus tähän on kyllä ja ei.

Luit aivan oikein. Kyllä ja ei.

Puhuttaessa intuitiosta puhtaimmillaan, olen huomannut sen olevan aina oikeassa. Se auttaa minut vaivattomasti ja nopeasti sellaisten asioiden äärelle, jotka sielussani tunnistan minulle oikeiksi. Kun heittäydyn sen johdatukseen, tulee mahdottomasta mahdollista ja uskomattomia ”sattumia” sekä taianomaista synkroniaa alkaa ilmaantua elämässäni. Ilo ja riemu lisääntyvät.

Aina intuitio ei kuitenkaan ole johdattanut minua paikkaan, johon egoni olisi kovasti halunnut mennä, siinä ajassa kuin egoni olisi halunnut sinne päästä. Minulta on jopa saattanut täysin sulkeutua ovia asioiden suhteen, joita olisin todella kovasti halunnut. Joita luulin kovasti haluavani. Joita egoni halusi.

Saara Aalto ja hänen matkansa laulajana on tästä myös loistava esimerkki. Saaran omien sanojen mukaan hän on aina kokenut, että hänen polkuunsa kuuluu kansainvälisen laulajan ura. Hän on kaikin mahdollisin tavoin kuitenkin yrittänyt tehdä läpimurtoa Suomessa, siinä onnistumatta. Ovi toisensa perään on sulkeutunut, eikä hän ole saanut sitä mitä luuli haluavansa. Mutta nyt kun hänen matkaansa katselee, näyttää siltä kuin häntä olisi johdateltu mitä parhaalla mahdollisella tavalla suuren kansainvälisen yleisön tietoisuuteen.

Niinä hetkinä, kun emme saa sitä, mitä egomme kovasti haluaisi, siinä ajassa kuin haluaisimme, alamme helposti epäillä koko intuition ohjausta ja menettää luottamusta siihen, että olemme oikealla polulla. ​​​​

child-sitting-sad1816400_1280

 

Tällöin voi tuntua siltä, että intuitio ei todellakaan ole aina oikeassa.

Aivan kuten saatamme luulla omia egon toiveitamme intuition viesteiksi, niin saatamme myös erehtyä luulemaan suuria tunnekokemuksia intuition ohjaukseksi. Tässä piilee salaisuus siihen, miksi voi tuntua, että intuitio ei ole aina oikeassa. ​

Kun seuraamme egomme haluja ja suuria tunnekuohuja intuitiona, saatamme päätyä umpikujiin ja tilanteisiin, joihin emme olisi halunneet. Tehdä ylimääräisen mutkan jos toisenkin.

Toisaalta nämä mutkat ovat juuri niitä asioita, joiden kautta usein löydämme syvemmän yhteyden siihen, mitä todella sydämestämme haluamme. Saamme arvokkaita vastauksia voidaksemme muuttaa kurssimme haluttuun suuntaan. Monesti ylimääräiset mutkat ja niiden tuomat oivallukset ovat välttämättömiä nähdäksemme meille oikean reitin.

Vaikka kokisitkin joutuvasi intuition ohjaamana harhaan, on intuitio toisaalta silloinkin oikeassa. Se johdattaa sinut aina syvempään yhteyteen oman totuutesi kanssa ja sellaisten asioiden äärelle, jotka auttavat sinua kasvamaan ja oivaltamaan.

Anna siis itsesi rohkeasti harjoitella intuition kuulemista ja seuraamista. Olet kuitenkin aina oikealla polulla, saamassa juuri niitä oivalluksia, joita sinun kuuluukin saada. Ajan kanssa ja harjoituksen myötä alat pikkuhiljaa tunnistamaan milloin on kyse intuitiosta ja milloin egon viesteistä ja suurista tunnekuohuista. Tämä taas lisää elämässäsi flow:n, taian, synkronian, helppouden, ilon ja unelmien toteumisen ilmentymistä.

Hyviä hetkiä oman intuitiosi parissa <3

Ilolla, Laura

***

Laura Janger-Laitio on toinen HIMAn perustajista. Laura opettaa HIMA Wisdom Practitioner– ja HIMA Henkinen Valmentaja -koulutuksissa. Lauran Sydämen polku -verkkokurssi on kaikille, jotka haluavat vahvistaa yhteyttä omaan intuitioonsa.
***

Tämä teksti on julkaistu myös Hidasta Elämää -sivustolla.