Digitaalisten tuotteiden ja palveluiden sekä koulutusten sopimus- ja peruutusehdot

DIGITAALISET TUOTTEET JA PALVELUT

1) Tilattu digitaalinen tuote- tai palvelu: HIMA Happiness Oy:n toteuttama verkkokurssi, -valmennus tai -koulutus. Palvelun sisältö, aikataulu ja kokonaishinta on kuvattu ilmoittautumissivun yhteydessä.

2) Palvelun tarjoaa HIMA Happiness Oy. Yhteystiedot: Laivanvarustajankatu 2 d lh 8, 00140 Helsinki info@himahappiness.com

3) Etämyyntiä koskevan lain mukaan kuluttajalla on oikeus perua tilaus 14 vuorokauden kuluessa tilauksen vahvistamisesta, tietyin ehdoin. Kuluttajalla ei ole kaupan peruuttamisoikeutta, jos digitaalisen sisällön toimittaminen on sähköisesti aloitettu kuluttajan suostumuksella ennen peruuttamisajan päättymistä ja kuluttajalle on ilmoitettu peruttamisoikeuden puuttumisesta. Tilauksen jälkeen tilaajan sähköpostiin saama kuitti toimii tilausvahvistuksena. Digitaalisen palvelun tilauksen yhteydessä kuluttaja hyväksyy ehdot peruutusoikeuden puuttumisesta sekä ilmoitetun aikataulun, jolla palveluun liittyvät materiaalit toimitetaan kuluttajan käyttöön.

4) Tämän sopimuksen tarkoittama digitaalinen tuote- tai palvelu on yhteensopiva kaikkien nykyaikaisten web-selainohjelmistojen kanssa ja vaatii täten tietokoneen, älypuhelimen tai tablet-laitteen toimiakseen. Kuluttaja vastaa itse soveltuvan laitteen ja selainohjelmiston hankkimisesta sekä kaikista tähän liittyvistä kuluista. Palvelun tarjoaja ei ole vastuussa mahdollisesta kuluttajalla käytössä olevan laitteiston ja palvelun yhteensopimattomuudesta.

5) Tuotetta tai palvelua ei ole laadittu fyysisten tai psyykkisten sairauksien hoitamiseen vaan hyvinvoinnin tukemiseen. Verkkokurssi ei ole terapiaa tai sairauksien hoitoa eikä se korvaa niitä. Jos et ole varma, millaiset kehonhuoltoharjoitteet soveltuvat sinulle, neuvottele lääkärin kanssa.

6) Jokainen osallistuja tekee tuotteessa tai palvelussa ohjatut harjoitukset omalla vastuullaan, alle 18-vuotiaat huoltajan luvalla. Palvelun tarjoaja ei ole vastuussa osallistujille mahdollisesti aiheutuvista vammoista, sairauksista tai tapaturmista.

KOULUTUKSET

1) Tilattu palvelu: HIMA Happiness Oy:n toteuttama koulutus. Koulutuksen sisältö, aikataulu, kokonaishinta sekä mahdolliset muut kulut on kuvattu hakemussivuston yhteydessä.  

2) Palvelun tarjoaa HIMA Happiness Oy. Yhteystiedot: Laivanvarustajankatu 2 D, 00140 Helsinki. Email: info@himahappiness.com  

3) Kuluttajalla on oikeus perua osallistuminen koulutukseen 60 päivää ennen koulutuksen alkua. 60 päivää ennen koulutuksen alkua tai sitä myöhemmin tapahtuneista peruutuksista emme palauta rahoja takaisin. Koulutusmaksu sisältää 500 euron varausmaksun, jota ei palauteta peruutuksen sattuessa vaikka peruutus tapahtuisi 60 päivää ennen koulutuksen alkua. Varausmaksun voi kuitenkin siirtää seuraavaan HIMAn vastaavaan koulutukseen, mikäli sellainen on suunnitteilla. Osamaksuerien maksamatta jättäminen päättää opinto-oikeuden koulutuksessa.

4) Mikäli kuluttaja ei suorita koulutusmaksuja tai mahdollisia retriittikuluja tai muita koulutuskuvauksessa erikseen yksilöityjä maksuja sovitusti, hänet voidaan poistaa koulutusryhmästä, kunnes kaikki maksut on hoidettu asianmukaisesti. Ryhmän ja opetuksen ulkopuolelle sulkeminen voidaan tehdä välittömästi suorittamattoman eräpäivän jälkeen. Opetukseen voi palata heti, kun maksut on suoritettu sovitusti ja eräpäivien mukaisesti.

5) Koulutusta ei ole suunniteltu fyysisten tai psyykkisten sairauksien hoitamiseen. Koulutus ei ole terapiaa tai sairauksien hoitoa eikä se korvaa niitä.  

6) Jokainen koulutukseen osallistuja on mukana koulutuksessa omalla vastuullaan. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassolon. Palvelun tarjoaja, HIMA Happiness Oy, ei ole vastuussa osallistujille mahdollisesti aiheutuvista vammoista, sairauksista tai tapaturmista.