HIMAsta valmistuneita joogaopettajia: esittelyssä TIINA AHOKAS

Tässä juttusarjassa haastattelemme HIMAsta valmistuneita joogaopettajia. Vuorossa tällä kertaa syksyllä 2015 valmistunut Tiina Ahokas.

Mitäs kuuluu nyt ?

Kiitos, tosi hyvää! Työskentelen Osuuskunta Lilithin lukuun ”villinä ja vapaana” kalevalaisena jäsenkorjaajana ja joogaopettajana ja opetan myös Sastamalan opistolla. Opetuksen määrä on lisääntynyt vuosi vuodelta, luontevasti omassa tahdissaan, kuten olen toivonutkin. Täällä Sastamalassa etenkin yin-jooga kiinnostaa ihmisiä. Olen päässyt luomaan ihania, kiiteltyjä workshopeja muun muassa Lentävään Mattoon Tampereelle ja tekemään myös yksilöohjausta. Joogalle on tilausta!

Miksi valitsit juuri Himan opekoulutuksen ?

Puhtaalla intuitiolla. Pohdin joogaopettaja koulutukseen hakeutumista parin vuoden ajan ja ehdin vierailla eri koulujen sivuilla lukuisia kertoja. Alun perin olin aikeissa suuntautua ihan toisaalle, mutta yllätykseksi itsellenikin HIMAn sivusto veti minut puoleensa yhä uudelleen ja siellä minut valtasi hyvä, hyrisevä olo. Tiesin, että tämä olisi oikea suunta. Opettajakaartin vahva filosofinen osaaminen herätti minussa kunnioitusta. HIMAan oli myös helppo kulkea kaukaa ja autottomana. Kaikki tuntui loksahtavan kohdalleen.

Mikä oli koulutuksen suurin anti ?

Koulutus antoi minulle pedagogiset taidot ja ymmärryksen siitä, että oma harjoitus ja oma persoona ovat pohja, jolle opettajuus rakennetaan. Oman äänen löytämistä tuettiin huippu hienosti.

Koulutus oli yhtäaikaa vaativa mutta rento.

Opin opettamaan: jälkeenpäin ajateltuna naurattaa, miten kauhuissani olin alkuun suuni avaamisesta oppilaiden edessä ja yhdenkin asanan sanallisesta ohjaamisesta. Opetusta alettiin harjoitella pieninä palasina, joten keltanokkakin pääsi kärryille.

Koulutusvuoden jälkeenkään meitä ei potkaistu yksin kylmään maailmaa, vaan saan yhä lämminsydämistä tukea: olen sittemmin käynyt Lauralla aivan korvaamattomassa mentorointi työnohjauksessa ja saanut Saaralta kärsivällisiä ja viisaita vastauksia kysymyksiini monissa käänteissä.

Mitä suunnitelmia jatkossa ?

Aion jatkaa ihmisten hyvinvoinnin tukemista ja joogan ilosanoman jakamista tasaisen varmasti! Uusi kypsyy omassa tahdissaan ja rauhassa. Ainakin uusia,vinkeitä workshopeja on putkahtelemassa maailmaan. Tykkään blogata joogasta nykymaailmassa ja aion tehdä niin jatkossakin. Aion käydä harkitusti lisäkoulutuksissa, olla utelias maailmalle ja huolehtia omasta harjoituksestani vastaisuudessakin.

Mitä terveisiä antaisit sellaiselle jota opekoulutus kiinnostaa?

Niin falskilta kun se kuulostaakin, niin kuuntele sydäntäsi. Jos koulutuksessa tuntuu olevan sekä asiasisältö että sielu kohdallaan, olet hyvillä jäljillä. Luota prosessiin- sitä ei voi eikä kannata kiirehtiä. Pidä kiinni harjoituksestasi ja järjestä itsellesi aikaa ja rauhaa kypsyä. Kun sinulla on HIMAn todistus kädessä, olet vasta alussa -mutta tosi hyvässä alussa.

Tiinaan pääset tutustumaan hänen nettisivuiltaan.

>>>Lisää HIMA Happinessin joogaopettajakoulutuksista voit lukea sivuiltamme sekä www.joogaopettajaakatemia.com 

***

Teksti:

Stiina

Stiina on ollut HIMAn työharjoittelija. Hän on lähes valmis joogaopettaja (RYT 200), joka nauttii uuden luomisesta, pohdiskelevista keskusteluista, olosuhteiden parantamisesta ja hupsujen eläinten seuraamisesta.>>>Lisää HIMA Happinessin joogaopettajakoulutuksista voit lukea sivuiltamme sekä www.joogaopettajaakatemia.com