HIMAsta valmistuneita joogaopettajia: esittelyssä Outi Heiniö

Tässä juttusarjassa haastattelemme HIMAsta valmistuneita joogaopettajia. Seuraavaksi haasteluvuorossa on kesällä 2017 valmistunut Outi Heiniö.

Mitäs kuuluu nyt ?

Aivan alusta asti omaa joogapolkuani seurasi vahva tunne, että joogasta saamaani hyvää oloa haluan jakaa muillekin ihmisille ja nyt tämä unelma on toteutunut.

Minulla on neljän muun opettajan kanssa oma joogasali Karkkilassa ja saan tehdä juuri sitä mistä useamman vuoden haaveilin: auttaa ja ohjata ihmisiä voimaan paremmin.

Koin omassa elämässäni hyvin vahvasti mitä jooga voi tehdä, kuinka syvää rauhaa ja vapautumista se elämään voi tuoda. Olemme ajaneet itsemme aika ahtaalle arjessamme, joten pysähtymiselle ja itsensä kohtaamiselle on kysyntää ja tähän kysyntään haluan olla ammattitaidolla vastaamassa.

Miksi valitsit juuri HIMA:n koulutuksen ?

Kun lähdin tutkimaan vaihtoehtoja eri joogaopettajakoulutuksista HIMA nousi heti kärkeen, koska hain koulutusta, jossa jokainen saa etsiä omaa polkuaan opettajana ilman, että yritetään sulloutua tiettyyn muottiin. Kävin aiheesta viestin vaihtoakin HIMAn kanssa koska halusin varmistua, että koulutus on juuri sitä mitä etsin. En pettynyt, valinta osui oikeaan.

Mikä oli koulutuksen suurin anti  ?

Koulutuksen ehdottomasti parasta antia oli lämmöllä toteutettu tutkiminen ja tutustuminen joogan eri osa-alueisiin kuten filosofiaan ja anatomiaan. Ilmapiiri oli kannustava ja hyväksyvä. Tasokkaan opettajakaartin suojissa oli helppo kerätä tietoa ja ennen kaikkea rohkeutta nousta omille siivilleen opettajana.

Valmistuttuani minulla oli olo, että olen saanut erinomaiset perustiedot ja eväät eteenpäin. Minusta valmis ei lopulta voi olla koskaan, mutta HIMAsta sain kuitenkin ne palikat jotka rakensivat oman opettajuuteni perustan. Tämän kivijalan päälle on ollut kokemuksen kautta turvallista rakentaa uutta.

Mitä suunnitelmia jatkossa ?

Tulevaisuuteen katson uteliaana. Uusi koulutus on jo kalenterissa, uuden oppimisen nälkä on kova.

Mitä terveisiä antaisit sellaiselle, jota opekoulutus kiinnostaa ?

Olen hyvin kiitollinen HIMAlle saamistani opeista ja uusista ystävistä, joita koulutus bonuksena elämääni toi. Meillä oli aivan huikean upea porukka joiden kanssa on itketty ja naurettu. Hyppy mukaan HIMAn koulutukseen oli elämäni yksi parhaista päätöksistä!

Outin ja kumppaneiden Karkkilan joogapaikan löydät osoitteesta: http://www.iloa.info/sola-etusivu.html

>>>Tutustu HIMAn joogaopettajakoulutukseen lisää ja hae mukaan tästä