Menestymisen salaisuus -harjoitus osa 2

Hienoa. Harjoituksen ensimmäinen osa on nyt tehty. Löysitkö selkeyttä siihen, mitä menestyminen sinulle tarkoittaa?

Nyt lähdemme työskentelemään sen kanssa, mitä ensimmäisessä harjoituksen vaiheessa sait luotua. On siis aika kaivaa kuva ja kirjoituksesi esiin. 

Psykologian professori Gail Matthewsin vuonna 2015 julkaisema tutkimus paljastaa, että ne ihmiset, jotka kirjoittavat paperille tavoitteensa saavuttavat ne merkittävästi useammin kuin ne ihmiset, jotka pohtivat haluamiaan asioita vain mielessään. Samaisesta tutkimuksesta käy myös ilmi, että mahdollisuudet tavoitteen saavuttamiseen paranevat entisestään mikäli jaat tavoitteesi jonkun sinua tukevan tuttavan kanssa. 

Lähdetään nyt tehtävän toisen osan pariin.

1.Valitse tavoitteesi. 

Sinun tehtäväsi on nyt lukea mitä kirjoitit ylös, kun määritit mitä menestyminen sinulle tarkoittaa ja valita sieltä 3 asiaa, jotka haluaisit saavuttaa vuoden 2018 aikana. 

Tavoitteet tulisi olla yksityiskohtaisia ja mitattavissa olevia. Esim. jos olet kirjoittanut, että menestyminen minulle tarkoittaa sitä, että osaan kuunnella sydäntäni, niin tätä tulisi täsmentää. Voit kysyä itseltäsi ”Minkälaisia ratkaisuja tekisin tällä hetkellä elämässäni, jos oikeasti ja rehellisesti kuuntelen mitä todella sydämestäni haluan?”

Tavoitteesi saattaisi olla esim. Saada helmikuun loppuun mennessä järjestymään säännöllinen viikottainen oma aika, jolloin voin vain olla tekemättä mitään. 

Kirjoita nyt nämä 3 tavoitetta ylös. Kirjoita niihin myös mihin mennessä aiot tavoitteen saavuttaa. 

2.Jaa tavoitteesi

Seuraava vaihe on jakaa tavoitteesi, jonkun sinulle tärkeän ihmisen kanssa, jonka tiedät tukevan sinua. 

Ihania selkeyden hetkiä harjoituksen toisen vaiheen parissa <3

P.S Jos et vielä ole päässyt ensimmäisen osan pariin, niin klikkaa tästä, tee harjoitus ja palaa sitten tämän seuraavan vaiheen pariin.