Sinä pystyt siihen

Olimme Keijun kanssa viime viikolla Magnesia festivaaleilla pitämässä workshopia omien unelmien toteuttamisesta ja eteen nousi kysymys siitä, miten ihmeessä löytää rohkeus seurata omia unelmiaan silloinkin kun pelot ja epäilykset valtaavat mielen.

Tiedätkö nuo epäilevät ajatukset? Ei minusta ole siihen, mitä jos en onnistukaan, mitä muutkin minusta ajattelevat, eihän minulla ole rahaa eikä osaamista, ei nyt ole aikaa, toteutan tämän sitten kun…

Haluaisinkin nyt muistuttaa sinua siitä, että SINÄ olet kaikkien unelmiesi arvoinen. Jos jotain voit unelmoida, on sinulla myös potentiaali tuon unelman toteuttamiseen. Kaikki ei ehkä toteudu heti, mutta jos etenet pikkuruisinkin askelin, eivät unelmasi voi olla toteutumatta, aikanaan.

Sanon tämän nyt omasta kokemuksestani.

Muistan miten aikoinani olin markkinoinnin- ja myynnin tehtävissä ja haaveilin hyvinvointialan yrittäjyydestä. Minulla ei silloin ollut toimintaterapeutin koulutusta, ei joogaopettajan pätevyyttä, ei henkisen valmentajan, kouluttajan eikä puhujan osaamista. Saatikka minkäänlaista kokemusta yrittäjyydestä.

Tuo unelma tuntui kovin kaukaiselta silloin, mutta samalla tiesin syvällä sisimmissäni, että se olisi minun polkuni. En silloin vielä tiennyt, että missä muodossa tai kenelle haluaisin palveluitani tarjota. Tiesin vain, että haluan auttaa ja olin itse saanut niin paljon joogasta sekä itsensä kehittämisestä, että se olisi minun suuntani. Käytinhän kaiken vapaa-aikani näitä aihealueita tutkimalla netistä ja olisin voinut keskustella tuntikausia henkisestä kasvusta ja joogasta. Niinpä aloin ottaa pieniä askelia oikeaan suuntaan.

Nuo pienet askeleet johdattivat minut yhä uudelleen ja uudelleen ulos mukavuusalueeltani. Ja juuri siinä kohtaa, mukavuusaluettani ylittäessä, minun oli kohdattava pelkoni ja epämukavuuden tunteeni. Kohdattava ja hiljennettävä noiden epäilevien ajatusten ääni. Opin kannustamaan itseäni, jotta uskalsin pelosta huolimatta ottaa tarvittavat askeleet.

Tiedän, että sinäkin pystyt siihen. Ottamaan tarvittavat askeleet epäilyksistä ja peloista huolimatta. Kannustamaan itseäsi ajatuksilla, jotka saavat sinut etenemään yksi askel kerrallaan.

Ja kun otat askelia, niin epäilykset tulevat aina uudelleen. Tämä on osa ihmisyyttä ja näin kuuluu tapahtua, koska olet ihminen.

Puhumme luennoillamme ja koulutuksissamme lisko-aivoista, jotka ovat varmistamassa eloonjäämisemme. Juuri näiden lisko-aivojen hälytyskellojen vuoksi kaikki pelot ja epäilykset nostavat päätään kun olet ylittämässä oman mukavuusrajasi.

Tämä tapahtuu vaikka vaarana olisi vain se, että saattaisit joutua kokemaan emotionaalista tuskaa. Hyvin harvoin kyse on siitä, että olisit oikeasti hengenvaarassa ja siksi eräs tärkein taito onkin pystyä toimimaan lisko-aivojen nostattamasta pelosta ja epäilystä huolimatta.

Usein tässä tehtävässä auttaa se, että mietit miten parhaan ystäväsi tulisi kannustaa sinua, jotta löytäisit rohkeuden toimia. Millaisia sanoja haluaisit kuulla ystävältäsi epäilyksen hetkellä, jotta löytäisit rohkeuden ottaa seuraava askel ja astua mukavuusrajasi ulkopuolelle?

Kirjoita nämä sanat itsellesi ylös ja lue niitä vaikka joka päivä ja erityisesti niinä hetkinä kun pelot ja epäilykset nostavat päätään.

Uskalla siis unelmoida. Uskalla antaa itsellesi lupa olla omien unelmiesi arvoinen, ajattelivat muut mitä hyvänsä. Sinun unelmasi ovat sinulle juuri oikeita.

Rakkaudella, Laura

***

Laura Janger-Laitio on toinen HIMAn perustajista. Laura opettaa HIMA Wisdom Practitioner– ja HIMA Henkinen Valmentaja -koulutuksissa. Lauran Sydämen polku -verkkokurssi on kaikille, jotka haluavat vahvistaa yhteyttä omaan intuitioonsa.