Keiju Vihreäsalo on toinen HIMAn perustajista ja HIMAn toimitusjohtaja. Keiju on valtiotieteiden tohtori ja entinen yliopistotutkija.

Rakastan ilmiöitä, abstraktioita, suuria kysymyksiä jotka karkaavat ymmärrystä. Entisenä tutkijana minulla on taipumusta mennä asioihin ison kuvan kautta: tulen uteliaaksi, kun en ymmärrä jotain. Mikään ei ole ihanampaa, kuin uppoutua tuohon ymmärrystäni karkaavaan asiaan, ilmiöön tai käsitteeseen – niin, että aika ja paikka katoaa ja on vain kahden tuon asian kanssa. 

Kirjoittajana sukellan kiinnostuksen kohteitteni maailmaan, ja puran ajatukseni ja havaintoni sanoiksi ja käsitteiksi. Teksteiksi, jotka voivat puhutella jotakuta muutakin kuin minua. Kirjoittaminen on suuri intohimoni. 

Opettajana haluan tuoda oivallukseni jaettavaksi muiden kanssa, pureskelemalla ajatukseni ja havaintoni pienempiin osiin ja ymmärrettäviksi esimerkeiksi. Kaikki eivät ajattele käsittein – ja mikä tärkeintä, mailman kiinnostavimmat asiat eivät avaudu ainoastaan käsittein ja sanoin, vaan lukemattomin metaforin ja tarinoin. Maailman kiinnostavimmat ilmiöt karkaavat ymmärrystämme. Voimme saada pienen osan niiden viisaudesta sanoillamme, käsitteillämme, tarinoillamme ja vertauskuvillamme. 

Rakastan suuria asioita. Rakkautta ennen kaikkea. Olen utelias suurten asioiden suhteen. Pelko on jotain ohittamatonta, kiinnostavaa, välttämätöntä ymmärtää. Vastakohtien sijaan elän yhä enemmän maailmassa joka on vastakohtien kohtaamista. Sekä että. Rakkautta ja pelkoa, valoa ja varjoa, täydellisyyttä ja epätäydellisyyttä. Aina kumpaakin. 

Kotona minulla on kaksi poikaa, jotka ovat opettaneet minulle, että synnymme kohtaamisissa. Toiseus, toisen ihmisyys, on jotain, mitä meidän täytyy kunnioittaa täysin ja kokonaan. Toisen kohtaamisessa synnymme jatkuvasti uudestaan, jos suostumme katsomaan sitä, mitä kohtaamisissa näemme. Tämä on yksi rakkauden määritelmä, ja poikani opettavat sitä päivittäin. Usein kantapään kautta.​

Vapaa-aikani käytän mieluiten kotona tai mahdollisimman kaukana kotoa. Viihdyn hyvin kotona laiskotellen tai kahviloissa kodin lähellä – tai rannoilla ja kallioilla. Kotoilun vastapainoksi matkustelen mielelläni, rakastan maailman kaupunkeja ja kuumia paikkoja – paradoksaalisesti hakeudun myös maailmalla kahviloihin ja rannoille. Olen surkea uimari, mutta rakastan merta. Meren äärellä on hyvä olla.​​​ Ja syödä. Rakastan hyvää ruokaa. 

Rakastan paljon. Kaikkea ja intohimoisesti. Oli kyse sitten ruoasta, rannoista, työstä tai ihmisistä. Mutta ihmisiä rakastan kuitenkin eniten. 

Keijun kirja Jotta voisin rakastaa ilmestyy lokakuussa 2018.
​​Tästä löydät Huili-lehdessä julkaistun henkilöhaastattelun Keijusta.