Joogaa ja unelmakoteja

Joogaan ja Ayurvedaan eli kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin hengittävälle Saara Rönnholmille terveys on kultaakin kalliimpaa. Yhtenä HIMA Happinessin joogaopettajakoulutuksen pääkouluttajana toimiva Saara nauttii, kun hän saa ohjata ihmisiä pienillä asioilla kohti parempaa ja terveellisempää elämää sekä auttaa heitä loistamaan ja tuntemaan onnistumisen hetkiä. Toisessa työssään ekologisten talojen myyjänä ja projektinhoitajana hän auttaa asiakkaitaan toteuttamaan aurinkoisia ja elämäniloisia, unelmiensa koteja. Samaan aikaan hän toteuttaa ja elää myös omaa unelmaansa. Istahdan Saaran kanssa alas kuuntelemaan hänen innostavaa ja inspiroivaa tarinaansa.

Joogakipinästä kouluttajaksi

Saaran kiinnostus joogaan alkoi jo vuonna 2000, jolloin hän kokeili astangajoogaa helsinkiläisessä joogakoulussa. Aluksi hän innostui lajista sen fyysisyyden vuoksi, mutta vasta vuosien jälkeen löysi joogasta jotain syvempää, joka vei hänet mukanaan.

Ensimmäisen joogaopettajakoulutuksen Saara kävi Helsingissä vuonna 2009. Myöhemmin, kun koulutuksia kertyi lisää, oma tietoisuus ja ymmärrys joogaan kasvoivat ja Saara huomasi, miten kokonaisvaltaista kehon ja mielen hallintaa jooga todellisuudessa olikaan. Vahva anatomian osaaminen, ihmisen vartalon ymmärtäminen, liikekieli, eleet, olemus, käytös sekä kyky lukea ihmisiä, ovat auttaneet Saaraa kehittymään monipuoliseksi joogaopettajaksi ja -kouluttajaksi. Ihmisten yksilöllisyys ja ainutlaatuisuus saivat hänet aina kiinnostumaan uudelleen ja loivat halun oppia ja kehittyä koko ajan lisää.

Joogaopettajakoulutuksen aikana Saara teki päätöksen, että jossain elämänvaiheessa hänestä tulisi yrittäjä. Askeleet johdattivat häntä kohti unelmaansa ja Saara luotti tunteeseen, että asiat menisivät elämässä oikealla hetkellä oikeaan suuntaan.

Unelmia moneen lähtöön

Toukokuussa 2010 Saara perusti oman yrityksen, Exhale Finlandin, jonka kautta hän tekee kahta erilaista työtään. Hän toimii joogaohjaajana ja -kouluttajana sekä Sunhousetalojen myyjänä ja auttaa asiakkaitaan saamaan unelmiensa kodin.

Saara on Yoga Alliancen sertifioima kokenut joogaopettaja ja hän kouluttautuu koko ajan lisää. Saara on opiskellut tiiviisti joogan syventäviä opintoja niin Tiffany Cruikshankin kuin Noah Mazen johdolla ja kouluttautunut Suomen Ayurveda yhdistyksen järjestämässä koulutuskokonaisuudessa jo vuosia. Koulutukset ja opettaminen ovat olleet silmiä avaavia ”Ihmisen ymmärtäminen anatomisesti ja energeettisesti on joogaopettajan hyve, jota vain opettamalla voi kerryttää. Jokainen yksilö on ainutlaatuinen ja tämä on kiinnostavinta juuri kehonhuollossa, niin joogassa kuin pilateksessakin”, Saara kertoo.

Saara on kouluttanut HIMAn joogaopettajia vuodesta 2014 lähtien ja toimii nyt keväällä alkavien joogaopettajakouutusryhmien pääkouluttajana. HIMAn RYT 200 -joogaopettajakoulutus on laaja ja kokonaisvaltainen koulutusohjelma, joka käsittää joogaopintojen lisäksi tekniikkaopinnot sekä anatomia- ja fysiologiaopinnot. Koulutuksessa jokaisen eri osa-alueen ammattilaiset toimivat kouluttajina ja lähes vuoden kestävä koulutusohjelma on tarkkaan suunniteltu ja hiottu kokonaisuus. Saara nauttii työstään joogaopettajakoulutuksen parissa. Siinä ihmisten ymmärtäminen ja kuunteleminen on tärkeää.

Aurinkotervehdyksiä joogamatolla

Saaran tullessa huoneeseen, hän valaisee sen positiivisuudellaan sekä aurinkoisella olemuksellaan ja tulee varmasti huomatuksi, kuten hän itsekin toteaa. Joogaopettajana ja kouluttajana Saara on lempeä, tarkka ja kannustava sekä sopivasti tiukka. Hän ohjaa oppilaitaan huolellisesti sekä suullisesti että avustaen ja uskoo säännöllisen harjoituksen auttavan kohti parempaa ja täydenpää elämää.

Opettaessaan Saara huomioi joogaan tulleen olotilan, jotta harmonia ja/tai energisyys pääsevät oikeuksiin.

Saaran mielestä joogatunti, joka herättää ajatuksia, on mieleenpainuva ja monella tavoin onnistunut. Hyvää tai huonoa tuntia ei hänen mielestään oikeastaan olekaan, on vain erilaisten ihmisten käsitys siitä, mitä he olisivat juuri sillä hetkellä kaivanneet tai tarvinneet. Hyvä joogaopettaja on Saaran mielestä myös omalla tavallaan asiakaspalvelija, jonka pitää olla rauhallisesti läsnä ja luoda kontaktia jokaiseen ryhmän henkilöön, tarpeen mukaan.

Intohimona mieltä ja kehoa ravitseva ruoka

Joogan ja kauniiden kotien lisäksi Saaran intohimona on pitkään ollut myös ruoka. Hän on harrastanut ruoanlaittoa jo 12-vuotiaasta lähtien ja miettii usein, mitä makuhermoja kutkuttavia luomuksia kokeilisi seuraavaksi. Saara on saanut esikuvan sekä ensimmäiset ruoanlaiton opit isoäidiltään, joka opetti muun muassa solmupullien ja kropsun, eli pannukakun tekemisen, keittiön siisteyttä unohtamatta. Saarasta piti alun perin tulla keittiömestari ja hän kutsuukin itseään 35 vuoden kokemuksella oman keittiönsä huippukokiksi.

Saaran keittiöstä syntyy herkkuja niin arkeen kuin juhlaan, mutta nykyään ruoanlaitto on hänelle enemmänkin oman terveyden hoitoa. Hän rakastaa terveellisen ruoan positiivisia vaikutuksia kehossaan, aivan kuten joogankin. Tällä hetkellä Saara on innostunut gluteenittomasta ruokavaliosta, raakaruoasta sekä ajatuksesta syödä Ayurvedisesti eli koko keho huomioiden. Hän opiskelee Ayurvedaa – jossa henkisen kasvun, liikunnan, ruokavalion ja sosiaalisten suhteiden uskotaan vaikuttavan kehon ja mielen toimintaan – ja uskoo eri kehotyyppien vaativan erilaista kohtelua niin ruokapöydässä kuin joogamatollakin.

Vähemmän on enemmän

Saara saa inspiraatiota tekemiseensä kouluttautumisesta ja itsensä kehittämisestä joogan saralla. Tulevaisuudessa hän haluaa syventää joogaosaamistaan entisestään sekä kehittää koulutuksia joogan osalta kohti vieläkin parempia kokonaisuuksia. Lisäksi hän haluaa jatkaa joogaretriittien järjestämistä ulkomailla, joita nytkin on suunnitteilla Italiaan ja Portugaliin.

Saara nauttii vapaudestaan määritellä omat aikataulunsa työnsä suhteen ja jättää tilaa myös itselleen ja omalle hyvinvoinnilleen. Oma hyvinvointi on kaikkein tärkeintä. Vain silloin pystyy olemaan läsnä myös muille ja antamaan kaikkensa. ”Vähemmän on enemmän. Ihan kaikessa”, Saara toteaa.

>>>Lisää HIMA Happinessin joogaopettajakoulutuksista voit lukea sivuiltamme sekä www.joogaopettajaakatemia.com

Haastattelu ja teksti: Irene Gonzalez More

Irene Gonzalez More on itsensä kehittämisestä ja hyvinvoinnista kiinnostunut sekä positiivisuudesta ja elämän isoista ja pienistä mahdollisuuksista inspiroitunut helsinkiläinen markkinoinnin ja viestinnän ammattilainen. Hän kirjoittaa juttusarjaa HIMAssa työskentelevistä ja HIMAn toimintaan liittyvistä ihmisistä, ja kirjoitukset julkaistaan kesän ja syksyn aikana HIMAn nettisivuilla ja some-kanavissa. Seuraa Ireneä Twitterissä: @irenegmore

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *