Miltä maistuisikaan pala elämää?

Mieli ja keho ovat yhteistyössä poikkeuksetta n. 24 tuntia vuorokaudessa. Sillä, mitä ajattelet, tunnet ja koet vaikuttaa kehoosi ja olotilaasi. Sama toimii myös päinvastoin: syötyäsi köyhää ruokaa joka ei tarjoa kehosi tarvitsemia ravintoaineita on vaikutus mieleesi, elimistöösi ja terveyteesi. Tiesitkö, että suoliston kunto vaikuttaa kehon energiantuotantoon ja kaikkiin fysiologisiin toimintoihin? Myös mieliala ja ahdistus on yhteydessä “toisiin aivoihimme” – suolistoon. Prosessoimattoman, lisäaineettoman ruoan, kasvisten, elävän ravinnon “nostaminen pöydälle” on aiheellista henkisen hyvinvoinnin sekä terveydellisten, että ekologisten arvojen vuoksi. Välillä on hyvä pohdiskella myös omia haluja ja tahtoaan. Kauppareissuilla omatuntoni herättelee kysymyksin: onko tämä ostos todellisesti tarpeellinen minulle ja mitä varten? Mitä itsestä välittäminen merkitsee itselleni? Kuinka pidän huolta maapallomme elämästä?

Elävä ravinto, tutummin raakaruoka, on parhaimmillaan luomua, ekologista, ravitsevaa, puhdasta – eläväistä. Sanana se on kuitenkin vieraannuttava ja saattaa luoda usealle ennakko-oletuksia. Antamalla mielikuville ja odotuksille valtaa rajoitamme ensimmäisenä omaa itseämme kokemasta elämää varauksetta. Mielen kuvitelmat asioista paljastuvat aina todellisuudesta erilaiseksi! Entäs jos suhtautuisin myös elävään uteliaasti? Raakaruoassa ei kyse ollut vain merileväsalaatista tai vihermehuista vaan herkullisista makuelämyksistä: samettisista suklaista, tyrnisistä yllätyksistä.

Himan Organic café tarjoaa WERAW:n valmistamaa suolaista sekä makeaa raakaruokaa sekä rawa:n herkullisia kakkuja. WERAW:n luoja, Veera Kulmalahti, nostaa laadukkaan ruoan tärkeäksi osatekijäksi hyvinvoinnissa. Henkilökohtaisen kokemuksen kautta hän kertoo elävän ravinnon auttaneen muun muassa väsymyksen selättämisessä, tuoneen uutta energiaa ja vireyttä sekä poisti jo kroonistuneita vatsaongelmia. “Jokaisen tulisi nauttia rehellistä, hyvänlaatuista ja maukasta ruokaa. Tämän mahdollisuuden haluan tarjota ihmisille.” Veera kertoo. Tuotteissaan Veera käyttää suurimmaksi osaksi luomua ja lähituotantoa aina, kun se on mahdollista. Raakaleivonnaiset ovat tämän lisäksi vieläpä vegaanisia sekä gluteenittomia. Herkullisen ja hyvän ravinnon ainekset syntyvät rakkaudella arvojen, vastuun, innostuksen, valmistuksen ja makuelämysten kehdossa. Siitä WERAW saikin alkunsa, rakkaudesta. Jakaa hyvää, luoda hyvää. Miltä maistuisikaan pala elämää?

***

Veera Kulmalahti loihtii Himan Organic Café:en ravitsevaa raakaruokaa rakkaudella.

***

Anni Kanerva

Kirjoittaja on HIMA Happinessin mediaharjoittelija sekä logoterapiaopiskelija. Meditaation, joogan ja ihmisenä kasvamisen haasteet kiinnostavat varsinkin retriittielämän ulkopuolella: totuudet itsestä paljastuvat parhaiten ihmisten kanssa. Teksteissään Anni käsittelee hyvinvointia kokonaisvaltaisella ja arkisella tasolla. Tarkoituksia elämästä ei puutu koskaan.

(Visited 1 times, 1 visits today)

1 Comment

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *