Asanasalat: Mikä ihmeen inversio?

Oletko koskaan ylittänyt uskomuksesi itsestäsi ja kyvyistäsi? Se mitä niiden tilalle saat on salaisuus, jonka vain sinä itse voit ratkaista uskaltamalla.

Asioiden kokeminen päinvastaisesta tilasta luo laajakatseisuutta ja irrottaa totutusta, tavallisesta. Näkökulman vaihtaminen kehittää mielikuvitusta. Kokeile tehdä jotakin päinvastoin!

Joogassa inversio tarkoittaa alaspäin olevaa asentoa. Näissä asanoissa sydän ja pää ovat lantiota alemmalla tasolla, joka muuttaa kehon verenkierron suuntaa. Ylösalaisuudella on monia terveydellisiä vaikutuksia: se mm. tasapainottaa kehon hengitys-, ruoansulatus- ja immuunijärjestelmiä. Verenkierron muuttuessa pää ja aivot saavat runsaasti verta ja happea. Luulisi ajatuksienkin juoksevan uudella tavalla? Tärkeät elimet saavat lisää tilaa vartalon painon kohdistuessa ylemmäs. Inversioissa sydän saa tilaa levätä.

“Inversio ei tarkoita pelkästään hallittua käsilläseisontaa tai hartiaseisontaa, vaan ylösalaisuuksia tapahtuu tuikitavallisissa asanoissa kuten alaspäin katsovassa koirassa. Inversion hyödyt koet vielä helpommin esimerkiksi nostamalla jalat kohti taivasta seinää vasten. Voit laittaa alaselän alle pehmeän tyynyn lantion korokkeeksi. Variaatioita asanoille löytyy siis aina”, neuvoo Himan joogaopettaja Joanna Koskinen.

***

Joogan viikkotunnit löydät täältä.

***

Anni Kanerva

Kirjoittaja on HIMAssa mediaharjoittelun tehnyt logoterapiaopiskelija. Annia kiinnostavat meditaation, joogan ja ihmisenä kasvamisen haasteet varsinkin retriittielämän ulkopuolella: totuudet itsestä paljastuvat parhaiten ihmisten kanssa. Teksteissään Anni käsittelee hyvinvointia kokonaisvaltaisella ja arkisella tasolla. Tarkoituksia elämästä ei puutu koskaan.

(Visited 1 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Vip 01/06/2020 at 22:29

    Thanks so much for the post.Really thank you! Keep writing.

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *