Intohimoinen ruokafriikki, joka tuntee usein elävänsä syödäkseen, raakaruokakokki, restonomi (AMK) ja joogaopettaja (RYT200). Veera oli mukana perustamassa HIMA Organic Café:ta ja toimii nyt sen Coffee Shop Managerina. 

Tarinani ruoan parissa alkoi jo lapsena, kun aloin valmistaa aterioita ensin itselleni, sitten perheelleni ja vähitellen aina suuremmille ja suuremmille seurueille. Kiinnostukseni ruokaan ja ravintola-alaan johdatti minut opiskelemaan restonomiksi. Valmistumiseni jälkeen ei kuitenkaan raskas vuorotyö ravintoloissa tuntunut oikealta ratkaisulta, vaan palasin vanhaan tuttuun kesätyöpaikkaani pankkiin. Tarkoitus oli hetki mietiskellä mitä haluan tehdä isona. Se hetki venähti kahdeksaksi vuodeksi. 

Työ rahoitusmaailmassa on opettavaista ja monipuolista, mutta myös kylmää ja tuloskeskeistä. Kaipasin lämpöä ja onnellisia ihmisiä ympärilleni sekä työtä jota tehdään intohimoisesti sydämen ääntä kuunnellen. Käännekohta elämässäni oli totaalinen irtiotto kahden kuukauden Balin reissulla 2014. 

Tutustuin Balilla buumina vallinneeseen raakaruokaan, jonka nauttiminen toi keholleni ja mielelleni onnen ja hyvän olon. Raakaruoassa yhdistyivät myös tärkeät arvoni: eettisyys ja ekologisuus. Tästä halusin oppia lisää. Seuraavana kesänä opiskelin Living Light Culinary Institutessa Kaliforniassa raakaruokakokiksi (Raw Culinary Arts Associate Chef and Instructor -certification). Toukokuussa 2015 perustin oman yritykseni WERAW (weraw.fi), jonka visiona on levittää raakaruoan ilosanomaa – kertoa laadukkaan ja hyvältä maistuvan ruoan merkityksestä keholle ja mielelle sekä koko planeetalle. 


Vuonna 2015 kävin HIMAn joogaopettajakoulutuksen, jossa tapasin Lauran. Idea kahvilasta osana HIMAa tuli esille ensimmäisenä koulutuspäivänä ja siitä intoutuneena rohkaistuin olemaan Lauraan yhteydessä tarjoten apuani kahvilan avaamisessa. 

Ensimmäinen kahvilan ideointipalaveri Lauran ja Keijun kanssa käytiin maaliskuussa 2015 ja jo heinäkuussa oli ihana kahvilamme pystyssä. Olen saanut kunnian olla mukana perustamisessa ja kehitystyössä alkumetreiltä lähtien. On ollut upeaa tehdä kahvilasta meidän näköisemme – kokeilla, muuttaa, hioa, kuunnella asiakkaiden toiveita, sitten taas muuttaa. Kahvila elää ja muuttuu sen kasvaessa ja kehittyessä.

Ohjenuorani elämässä on ”Seuraa omaa tähteäsi”. Vain asioilla joita tekee sydämellään ja suurella intohimolla on merkitystä. Elin pitkään elämää, jossa koin etten ole oma itseni, enkä saa tehdä työtä, jolla on tarkoitus. Odotin sitä päivää, kun voisin alkaa nauttia elämästäni. Nyt voin herätä joka aamu todeten, että elämä on tässä ja nyt. Elämä jota ei tarvitse suorittaa. Sen kun elää ja nauttii.