Keiju Vihreäsalo on toinen HIMAn perustajista. Keiju vastaa HIMAssa sisällöntuotannosta, koulutuksista, taloudenpidosta. Hän on myös HIMAn toimitusjohtaja.

Olen kahden pojan äiti, sosiologi, valtiotieteiden tohtori, entinen yliopistotutkija. En usko, että analyyttinen ajattelu lähtee minusta koskaan. Kerran sosiologi on aina sosiologi. Tutkijakoulutuksen saanut ajattelee ja rationalisoi lopun elämänsä. Se mitä tein ennen, yhdistyy minun näköiselläni tavalla siihen, mitä teen nyt. Järki ja sydän kohtaavat.

Kipeän avioeroprosessin seurauksena elämäni otti uuden suunnan. Olin rakastanut työtäni yliopistolla. Suuressa muutosprosessissa innostukseni laimeni, liekki sammui. Kiinnostuin muista asioista, elämänarvoni asettuivat toisenlaiseen järjestykseen.

Kävin läpi suuren muutosprosessin. Opin, että en ole oman elämäni uhri. Se miten olen omassa elämässäni vaikuttaa siihen, minkälaista on kokemukseni elämästäni. Tapahtui minulle mitä hyvänsä, opin eniten katsomalla peiliin.

Muutos voi olla kipeää, eikä aina helppoa. Mutta sen seurauksena olen löytänyt rauhan ja ilon, jota en ennen tuntenut, vaikka elinkin hyvää elämää myös silloin.

Rakastan kesää, aurinkoa, kuumuutta, lämmintä asfalttia, kuumia rantakallioita, puutarhajuhlia, hyvää ruokaa, takkatulta ja kynttilänvaloa, hyviä keskusteluita viinilasillisen äärellä, nauruja aamuyön tunteina kun ei enää jaksa keskustella.

Nauran ja itken helposti. Olen tulisielu, innostuja, omissaoloissaanviihtyjä. Kirjoittaja, ajattelija, lämpimien yhteisten hetkien ystävä. Levoton ja intensiivinen. Vastakohtien ihminen.

En osaa tehdä työtä vain ansaitakseni elantoni. Minun täytyy uskoa siihen mitä teen, ja miksi teen. Etsin innostusta ja inspiroitumista, olen valmis uudistumaan, aina uudestaan ja uudestaan. Pidän ajatuksesta, että muutos on ainut pysyvä ajatus. Siksipä elämä on pikemminkin surffausta kuin talonrakennusprojekti. Siksi HIMA.

Tästä löydät Huili-lehdessä julkaistun henkilöhaastattelun minusta. Ja täältä vierailuni Radio Helsingissä Mili Kaikkosen Vaiheessa-ohjelmassa.