HIMA FLOW JOOGAOPETTAJA-KOULUTUS

(RYT 200)

Oletko haaveillut joogaopettajan ammatista? Tai syventäväsi omaa joogapolkuasi? Etsitkö koulutusta, jossa sinut kohdataan lämmöllä ja hyväksynnällä? Haluatko koulutukselta laadukkuutta ja monipuolisuutta?

HIMAn suosittu kansainväliseen RYT 200 rekisteröintiin oikeuttava joogaopettajakoulutus on huolellisesti suunniteltu laadukas opinto-ohjelma, jossa joogaoppilaasta kasvaa ammattitaitoinen, monipuolinen ja lämmin opettaja, joka osaa kuunnella sydäntään.

Seuraava koulutus alkaa ELOKUUSSA 2019! 

HAE MUKAAN NYT!

Koulutuksen tukipilarina on HIMAn elämänmyönteinen filosofia, asanaklinikat sekä toiminnalliset jooga-anatomia opinnot. Noin vuoden mittainen joogaopettajakoulutus sisältää 205 tuntia lähiopetusta sekä noin 110 tuntia muuta opiskelua sisältäen muun muassa kirjallisia tehtäviä, oman harjoituksen reflektointia sekä ohjausharjoittelua.

Koulutuksesta valmistuneet osaavat opettaa flow-joogaa sekä syvärentoutusta. He oppivat myös perustiedot yin-jooga-asanoista. Lisäksi he osaavat hyödyntää terapeuttisia työkaluja (kuten Neuro Linguistic Programming -perusteita) syventämään tuntejaan.

HIMAn koulutuksen tekee ainutlaatuiseksi HIMA WISDOM -opinnot, joiden kautta syvennymme katselemaan omaa elämää, joogaopettamista ja ympäröivää maailmaa uudenlaisten silmälasien läpi. Aikamme suurten henkisten opettajien viisaudet kulkevat punaisena lankana koulutuksen sisällä.

Koulutus päättyy elämykselliseen loppuretriittiin, joka pidetään maaseudulla kauniin ja eheyttävän luonnon äärellä.

Koulutuksessa olevan tulee sitoutua omaan harjoitukseen koko koulutuksen ajaksi ja osallistua vähintään 70 joogatunnille koulutuksen aikana. Harjoituskerrat merkitään omaharjoituskaavakkeeseen, joka palautetaan loppuretriittiin mennessä.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

Joogafilosofia- ja  Yoga off the Mat –opinnot

Koulutuksen tärkeänä osa-alueena on Yoga off the mat – osuus, jossa joogafilosofia viedään omaan arkeen ja tutustutaan joogaan elämäntapana oman kokemuksen kautta. Yoga off the mat – opinnot syventävät itsetuntemusta.

Joogaelämäntyyliin kuuluu myös ayurveda, jonka perusteisiin tutustutaan HIMAn joogaopettajakoulutuksen aikana.


Tekniikkaopinnot

HIMAn joogaopettajakoulutuksen lähtökohtana on, että jooga kuuluu kaikille ja opettelemme miten voimme ottaa erilaiset ihmiset huomioon ja mahdollistaa kullekin harjoitus, joka palvelee juuri heitä.

Meditaatio- ja paranayamaopinnot kuuluvat tiiviinä osana koulutuskokonaisuuteen ja opiskelijat saavat perustiedot mudrista. Tekniikkaopinnot syventävät opiskelijoiden omaa harjoitusta.


Anatomia- ja fysiologiaopinnot

Anatomian opiskelu avaa tulevalle joogaopettajalle ymmärrystä sekä oman että muiden kehon toiminnasta. Opiskelu lisää kehotietoisuutta, jonka avulla voit edistää omaa harjoitustasi syvemmäksi, tehokkaammaksi, sekä myös terapeuttisemmaksi. Oppimalla kehon luonnolliset rajat, on todennäköisempää välttyä rasitusvammoilta ja loukkaantumisilta.

Anatomian opiskelu on parhaimmillaan syväluotaava tutkimusmatka itseen ja omaan kehoon. Miten voisit osata ohjata muiden kehoja, jos et tunne omaasi?

Anatomian tunneilla käydään läpi perusteiden lisäksi joogan kannalta tärkeitä rakenteita sekä aktivaatioita, joilla voit tukea asanatyöskentelyä. Perehdymme asanoiden linjaukseen ja sitä kautta niiden vaikutuksiin kehon tasolla. Lähiopetus on hyvin käytännönläheistä ja omakohtaista. Teoria tuodaan käytäntöön oman harjoituksen, rakenteiden tunnustelun (palpaation) sekä toisen tarkkailemisen (observaation) kautta.

Käymme läpi myös tyypillisiä tuki- ja liikuntaelinvaivoja, jotka joogaopettajan on hyvä tietää. Ihmiset tulevat usein tunneille hakemaan helpotusta kehon kipuihin ja oireisiin, joten joogaopettajan on hyvä osata ottaa erilaiset vaivat huomioon ja tietää milloin kannattaa suositella tiettyjen liikkeiden (tai koko tunnin) jättämistä väliin.

Anatomian opintojen jälkeen tiedät, miten turvallisesti auttaa erilaisia ihmisiä voimaan paremmin joogan avulla.


Opetusmetodologia -opinnot

Oppilaat oppivat miten rakentaa joogatunteja – ja workshopeja, demonstroida asanoita, avustaa niin manuaalisesti kuin verbaalisesti, kommunikoida selkeästi sekä käyttää kieltä ja ääntä tehokkaasti joogaopettamisessa hyödyksi.

HIMAn joogaopettajakoulutus tarjoaa HIMA WISDOM -opintojen myötä terapeuttisia ja itsetuntemusta lisääviä työkaluja syventämään joogaopettamistaitoja. Oppilaat oppivat mm. miten he voivat hyödyntää NLP:n (Neuro Linguistic Programming) perusteita syventämään joogatuntejaan.

Opetusmetodologiaan kuuluu myös katsaus joogan business puoleen ja reflektoivan päiväkirjan kirjoittaminen.


Opetusharjoittelu

Opettamista harjoitellaan aivan koulutuksen alusta saakka ja harjoittelussa edetään pienin, turvallisin askelin. Jokainen joogaopettajakokelas tulee koulutuksen loppuun mennessä opettamaan useamman 90 minuutin joogatunnin.

Opetusharjoittelu sisältää myös observointia, avustamisen harjoittelua sekä palautteen saamista ja antamista. Lähiopetuspäivien lisäksi koulutus sisältää kirjallisia tehtäviä, lukemista, omaa harjoitusta ja opetusharjoittelua.


Itsenäiset tehtävät

Koulutuksessa suurin työ tapahtuu koulutusviikonloppujen ulkopuolella ja lähiopetuspäivien lisäksi koulutus sisältää kirjallisia tehtäviä, lopputyön tekemistä, omaa harjoitusta sekä opetusharjoittelua.

​​Oma harjoitus ja oman kehon kautta oppiminen ovat joogaopettajan työn tukipilareita ja siksi koulutuksessamme haluamme painottaa oman harjoituksen vahvistumista ja vakiintumista. Opiskelijan tulee sitoutua omaan harjoitukseen koko koulutuksen ajaksi ja käydä koulutuksen aikana, koulutusviikonloppujen ulkopuolella 70 ohjatulla tunnilla sekä tehdä omaa harjoitusta kotona itsenäisesti. Omaa polkua, oppimista ja omaharjoitusta reflektoidaan oppimispäiväkirjan muodossa. Näin tulevalle opettajalle muodostuu vahva pohja opettaa oman harjoituksen ja kehonsa kautta.


OPISKELIJOIDEN SANOMAA

“Jooga on ollut mulle itselle tosi tärkeä asia omassa parantumis- ja kasvuprosessissa elämässä ja hakeuduin HIMAn joogaopettajakoulutukseen, koska halusin oppia opettamaan muille miten kehon kanssa voi olla yhteydessä ja miten se voi näyttää meille tietä omaan itseemme. Valitsin HIMAn koulutuksen, koska se tuntui todella oikealta ja kokonaisvaltaiselta. Tuntui, että siinä oli jotain enemmän mitä en muista koulutuksista löytänyt. Kohta on käyty jo puolet koulutuksesta ja tässä on tullut niin paljon enemmän kuin olisi voinut kuvitellakaan. Tästä koulutuksesta on saanut ihania työkaluja, kohdannut mahtavia ihmisiä ja saanut kokea upeita energioita. Mistä todella olen tykännyt ja jota en ollut edes ajatellut on se, että täällä todella kannustetaan siihen, että jokainen löytää oman tavan opettaa. Omalla tyylillä ja energialla. Jos olet miettimässä ja etsimässä jotain uutta ja haluaisit osallistua opettajakoulutukseen, oppia lisää ohjaamisesta ja omasta itsestäsi niin suosittelen todellakin tätä koulutusta. Tämä on ollut ihan mahtava kokemus”

-Henrika-

“Oon ollut tosi tyytyväinen et lähdin mukaan. Tää on ollut tosi kokonaisvaltainen koulutus, josta on saanut hirveästi myös omaan elämään. Jos tää koulutus resonoi ja tuntuu just itselle oikealta ja kolahtaa ni kyllä ehdottomasti kannattaa hakea mukaan. Ei turhaan kannata miettiä et oonko mä just sopiva joogaopettajaksi. Sen mä olen ainakin itse oppinut et niin monenlaiset joogaajat voi olla joogaopettajia ja tärkeintä on se et tuo oman persoonallisuuden siihen. Opettaa oman persoonan kautta.”

– Oona-

“Tärkeä, hyvä juttu on ollut se, että ohjauksen harjoitus aloitettiin ihan heti. Silloin kynnys ei kasva liian korkeaksi. Aloitimme pareittain ja se oli mielestäni juuri sopivan turvallista ja mukavaa, silti vaikeeta. Yleensä olen hyvä antamaan rakentavaa palautetta, hyvää ja kehitettävää, mutta nyt sitä kehitettävää on vähän haastava antaa koska olen ollut todella tyytyväinen. Tyytyväisyyteeni vaikuttaa varmasti paljon se, että koulutus on ollut pitkälti sellaista kuin mitä odotin teidän kirjoittaman kuvauksen perusteella. Kaiken kaikkiaan tämä on upea matka. Koulutuksessa ollessa sitä oppii tottakai kouluttajilta paljon, mutta olen myös erityisen kiitollinen siitä, miten paljon muilta opiskelukollegoilta olen oppinut! Kaikki opetamme toisiamme. Ryhmä on mahtavan monipuolinen ja tiedän jo nyt, että tulen varmasti työskentelemään monien kanssa tulevaisuudessa. Kiitos kun saan olla mukana. “
-Annamaria-
“Olin jo pari vuotta miettinyt, että jossain kohtaa haluaisin osallistua joogaopettajakoulutukseen ja sitten löysin HIMAn koulutuksen. Kun tutustuin koulutuksen kuvaukseen ja HIMAn arvomaailmaan, niin se oli heti ihan selvää, että tämä olisi itselle se oikea koulutus. Lähdin koulutukseen, koska halusin itselle enemmän aikaa syventää omaa joogaharjoitustani ja omaa matkaani täällä maailmassa. Sitä tää koulutus on kyllä antanut. Alussa en ajatellut, että alkaisin opettamaan, mutta nyt se on vähän muuttunut. Nyt on sellainen tunne, että todellakin haluan opettaa ainakin osaksi mun elämää. Tässä koulutuksessa ihanaa on ollut se, että meillä on ollut erilaisia opettajia, eri aiheisiin erikoistuneet ihmiset. Tähän on valikoitu niin sopivat, hyvät ja inspiroituneet opettajat. Jokainen tunti, jopa anatomia, on ollut mahtavaa. Koko ryhmä on ollut aivan fiiliksissä siitä, että meillä on opettajat, jotka on itse niin inspiroituneita myös opettamaan. Ihanaa tässä matkassa on ollut myös tää ryhmä. Oleminen täällä koulutuksessa on ollut tosi toisiaan tukevaa. Tulee sellainen olo, joka kuukausi kun tänne tulee, että tulee toiseen perheeseen ja kotiin. Se on tuntunut tosi hyvältä. Voisin suositella koulutusta kaikille, jotka haluavat oppia opettamaan tai sitten ihan matkana itseen.

– Sharon-

LUE MEILTÄ VALMISTUNEIDEN OPETTAJIEN TARINOITA 

​​​

FOLLOW YOUR HEART!