HIMAN 

HATHA VINYASA 

JOOGAOPETTAJAKOULUTUS

(RYT 200)

HIMAN SEURAAVA JOOGAOPETTAJAKOULUTUS ALKAA ELOKUUSSA 2019 – LUE LISÄÄ TÄÄLTÄ 

Oletko haaveillut joogaopettajan ammatista?  Haluaisitko syventää omaa joogapolkuasi? Etsitkö koulutusta, jossa sinut kohdataan lämmöllä ja hyväksynnällä? Haluatko koulutukselta laadukkuutta ja monipuolisuutta?

HIMAn suosittu, kansainväliseen RYT-200 rekisteröintiin oikeuttava joogaopettajakoulutus on huolellisesti suunniteltu laadukas opinto-ohjelma, jossa joogaoppilaasta kasvaa ammattitaitoinen, monipuolinen ja lämmin opettaja, joka osaa kuunnella sydäntään. 

Uusi koulutus alkaa helmikuussa 2019 – hae mukaan NYT!

Koulutuksen tukipilarina on HIMAn elämänmyönteinen filosofia, asanaklinikat sekä toiminnalliset jooga-anatomia opinnot. Noin vuoden mittainen joogaopettajakoulutus sisältää 200 tuntia lähiopetusta sekä noin 150 tuntia muuta opiskelua sisältäen muun muassa kirjallisia tehtäviä, oman harjoituksen reflektointia sekä ohjausharjoittelua.

Koulutuksesta valmistuneet osaavat opettaa hatha vinyasa joogaa sekä yhdistää restoratiivisen joogan elementtejä harjoitukseen. Lisäksi he osaavat hyödyntää terapeuttisia työkaluja (kuten Neuro Linguistic Programming -perusteita) syventämään tuntejaan.


HIMAn koulutuksen tekee ainutlaatuiseksi HIMA WISDOM -opinnot, joiden kautta syvennymme katselemaan omaa elämää, joogaopettamista ja ympäröivää maailmaa uudenlaisten silmälasien läpi. Koulutus päättyy elämykselliseen loppuretriittiin, joka pidetään maaseudulla kauniin ja eheyttävän luonnon äärellä.​

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

Joogafilosofia- ja Yoga off the Mat –opinnot

HIMAn joogaopettajakoulutuksen tärkeänä osa-alueena on Yoga off the Mat -osuus, jossa pohditaan, kuinka viedä  joogafilosofia osaksi omaa arkea. Yoga off the mat -opinnot syventävät itsetuntemusta ja auttavat sinua rakentamaan omannäköisen elämän joogafilosofiaan pohjautuen. 

Tekniikkaopinnot

HIMAn joogaopettajakoulutuksen lähtökohtana on, että jooga kuuluu kaikille ja opettelemme miten voimme ottaa erilaiset ihmiset huomioon ja mahdollistaa jokaiselle, uniikin, juuri häntä palvelevan harjoituksen. Meditaatio ja pranayama-opinnot kuuluvat osana koulutuskokonaisuuteen ja opiskelijat saavat perustiedot mudrista. Tekniikkaopinnot syventävät opiskelijoiden omaa harjoitusta.

Ayurveda

Saaran luotsaamassa joogaopettajakoulutuksessa pureudutaan jokaisen vuodenajan kohdalla Ayurvedan perusteisiin ja yhdistetään se saumattomasti harjoituksiin. Ayurveda eli Intialainen elämäntiede on tiettävästi maailman vanhin terveydenhoidon järjestelmä ja jooga, pranayama sekä meditaatio yksi sen hoitomuodoista. Sen ensisijaisena tavoitteena on ennaltaehkäistä terveysongelmia ja edistää jokaisen yksilöllistä täysipainoista elämää. ​ Jooga ja Ayurveda ovat sisartieteitä, opinnot näissä kahdessa laajassa kokonaisuudessa tukevat erinomaisesti toisiaan.  Ayurveda antaa vastaukset niin kehon kuin mielenkin poluilla ja auttaa ymmärtämään kehon ja mielen parantumista holistisin keinoin.

Anatomia- ja fysiologiaopinnot

Anatomian opiskelu avaa tulevalle joogaopettajalle ymmärrystä sekä oman että muiden kehon toiminnasta. Tässä myös opiskelutoverit ja jokaisen uniikki keho auttavat tuomaan perspektiiviä harjoitukseen. Anatomian opiskelu lisää kehotietoisuutta, jonka avulla voit edistää omaa harjoitustasi syvemmäksi, tehokkaammaksi sekä myös terapeuttisemmaksi. Oppimalla kehon luonnolliset rajat, on todennäköisempää välttyä rasitusvammoilta ja loukkaantumisilta. Anatomian opiskelu on parhaimmillaan syväluotaava tutkimusmatka itseen ja omaan kehoon. Miten voisit osata ohjata muiden kehoja jos et tunne omaasi

Anatomian tunneilla käydään läpi perusteiden lisäksi joogan kannalta tärkeitä rakenteita sekä aktivaatioita, joilla voit tukea asanatyöskentelyä. Perehdymme asanoiden linjaukseen ja sitä kautta niiden vaikutuksiin kehon tasolla. Lähiopetus on hyvin käytännönläheistä ja omakohtaista. Teoria tuodaan käytäntöön oman harjoituksen, rakenteiden tunnustelun (palpaatio) sekä toisen tarkkailemisen (observaatio) kautta.

Käymme läpi myös tyypillisiä tuki- ja liikuntaelinvaivoja, jotka joogaopettajan on hyvä tietää. Ihmiset tulevat usein tunneille hakemaan helpotusta kehon kipuihin ja oireisiin, joten joogaopettajan on hyvä osata ottaa erilaiset vaivat huomioon ja tietää milloin kannattaa suositella tiettyjen liikkeiden (tai koko tunnin) jättämistä väliin. Anatomian opintojen jälkeen tiedät, miten turvallisesti auttaa erilaisia ihmisiä voimaan paremmin joogan avulla. 
​​

Opetusmetodologia-opinnot


Koulutuksessa kiinnitetään erityistä huomiota siihen kuinka joogaopettaja rakentaa toimivia joogatunteja erilaisiin teemoihin liittyen. Opiskelemme myös workshopin rakentamista sekä sitä, kuinka demonstroida asanoita erilaisille oppijoille ja kehoille soveltuviksi. HIMAn joogaopettajakoulutuksessa opettelemme myös avustamisen perusteet ja opimme myös observoimalla muita. 

HIMAn joogaopettajakoulutus tarjoaa HIMA Wisdom -opintojen myötä terapeuttisia ja itsetuntemusta lisääviä työkaluja syventämään joogaopettamisen taitoja. Opiskelijat oppivat mm. syvärentoutuksen ohjaamista. Opetusmetodologiaan kuuluu myös katsaus joogan business-puoleen sekä omaa joogapolkua reflektoivan päiväkirjan kirjoittaminen. Lisäksi pohdimme, kuinka kommunikoida tunneilla selkeästi sekä aidosti, omasta sisimmistään käsin.


Opetusharjoittelu sekä oma harjoitus


Opettamista harjoitellaan aivan koulutuksen alusta saakka ja harjoittelussa edetään pienin, turvallisin askelin. Jokainen opiskelija tulee koulutuksen loppuun mennessä opettamaan useamman 90 minuutin mittaisen joogatunnin. Opetusharjoittelu sisältää myös observointia, avustamisen harjoittelua sekä palautteen saamista ja antamista. 

Joogaopettajakoulutus on matka, jonka aikana merkittävä osa oppimisesta tapahtuu koulutusmoduulien ulkopuolella, jolloin oppimasi syvenee ja muuntuu hiljalleen käytäntöön. Lähiopetuspäivien lisäksi koulutus sisältää itsenäisiä kirjallisia tehtäviä, opetusharjoittelua sekä merkittävän määrän omaa joogaharjoitusta niin ohjattuna valitsemassasi joogastudiossa kuin itsenäisestikin. Joogan tiellä olemme kaikki ikuisia oppijoita ja jo koulutuksen aikana oma aktiivisuutesi ja uteliaisuutesi oppia uutta ovat merkittävässä osassa. 


Koulutuksemme tavoitteena on herätellä sinua pohtimaan ja löytämään oma totuutesi sekä kannustaa sinua kasvamaan omia kokemuksiasi ja vahvuuksiasi hyödyntäväksi joogaopettajaksi. 


Olet sydämellisesti tervetullut syventämään omaa joogapolkuasi kanssamme!​​​


KENELLE KOULUTUS SOPII?

On hyvin tärkeää löytää koulutus, joka resonoi ja tuntuu oikealta juuri Sinulle. Kehoitammekin tässä sinua kuuntelemaan omaa kehoasi. Jos kehossasi tuntuu vapautta, jännittävää kutkuttavaa ilon tunnetta vatsanpohjassa, sydämen tykytystä innostuksesta, keveyttä ja mitä tahansa muita merkkejä, jotka sinulle kertovat, että tätä sinä todella haluat, niin koulutus on juuri sinua varten. Jos koko kehosi sanoo koulutukselle kyllä, niin silloin hae ihmeessä mukaan.  Et tule sitä katumaan.  

Jos taas jokin sinussa vielä epäröi, niin soita meille ja katsotaan yhdessä onko meidän koulutuksemme sinulle se oikea. Me kerromme rehellisesti mikäli meistä tuntuu, että koulutuksemme ei vastaa täysin sitä mitä sinä olet hakemassa. Me haluamme koulutukseemme ihmisiä, jotka tuntevat koko kehollaan tämän olevan kuin heille räätälöity kokonaisuus. 

Harva tulee koulutuksiimme vain ja ainoastaan halusta oppia opettamaan joogaa. Suurella osalla on jonkilainen murrosvaihe elämässään, jolloin on ehkä jopa ensimmäistä kertaa antanut itsensä toteuttaa jotain, joka on oma unelma. Oma juttu. Monelle koulutukseemme hakeutuvalle koulutus on matka joogaopettajaksi ja samalla matka itseensä.

Tämä koulutus sopii sinulle, jos 

 • ​haluat monipuolisen ja laadukkaan koulutuksen
 • olet valmis heittäytymään avoimesti oppimaan uutta ja välillä jopa haastamaan omat uskomuksesi
 • osaat kunnioittaa ja arvostaa muita ihmisiä ja hyväksyt jokaisen ainutlaatuisuuden
 • olet valmis sitoutumaan koulutukseen, koulutusryhmään ja ymmärrät, että suurin oppiminen tapahtuu koulutusviikonloppujen välillä
 • haluat kasvaa osaavaksi joogaopettajaksi ymmärtäen samalla, että tämä kasvu on mahdollista vain itse tekemällä. Joogaopettajaksi ei opi vain kirjoja lukemalla ja koulutusviikonlopuissa läsnäolemalla. 
 • Haluat tutustua itseesi syvemmin 

Vuoden mittainen joogaopettajaksi kasvun matka tulee varmasti olemaan yksi elämäsi upeimmista ja intensiivisimmistä kokemuksista. Olemme halunneet varmistaa, että saisit erittäin korkeatasoisen ja laadukkaan pohjan joogaopettajan työllesi sekä arvokkaan matkan itseesi ja omaan harjoitukseesi. Tämä on sinun matkasi, joten on myös ensi arvoisen tärkeää, että sinä olet valmis panostamaan koulutukseen täysillä – ilolla ja uteliaisuudella heittäytyen!

HIMAn koulutuksessa yhteisöllisyys ja ryhmän tuki koetaan suurena voimavarana. Tulet opiskelemaan samanhenkisten ihmisten kanssa ja vuoden aikana tästä voimaryhmästä ehtii parhaimmillaan muodostua sinulle kuin toinen perhe.

Meille HIMAssa on tärkeää, että opettajamme ovat täydellä sydämellään mukana siinä mitä tekevät, osaavat ohjata ja opastaa turvallisesti erilaisia ihmisiä ja omaa persoonaansa hyödyntäen sekä ymmärtävät joogan merkityksen omalle elämälle asanoiden takana.


Jos siis tunnet koko kehollasi, että tätä sinä haluat, niin silloin 

tämä koulutus on juuri sinua varten​!

OPISKELIJOIDEN KOULUTUKSESTA SANOMAA


“Koulutus oli laadukas ja opetuksen taso sekä opettajat olivat ammattilaisia. Sain oppia, jota halusin ja toivoin – jopa paljon enemmän. Saaran ammattitaitoinen, hyvällä tavalla tiukka ja vaativa opetustyyli takasivat paljon oppia ja kehitystä. Samalla hän oli lempeä ja helposti lähestyttävä. Koulutus oli rakennettu hienosti, anatomia, asanat ym. nivoutuivat yhteen. Oma opettaminen alkoi heti ja siihen kasvoi uskomattomasti! Välillä epäilytti, mutta ryhmän ja opettajien tuki oli upeaa! 
– Kaisa- ​

“Saara oli upea opettaja ja asanakoulutus top level. Koulutuksen laajuus oli odotettua isompi ja samalla kuitenkin syventävä. Koulutuksen suurin anti olivat ihmiset, Saaran opetus, ryhmähenki, monipuolisuus ja anatomia. RYT-200 koulutukseksi saatiin alkuun tarvittavat taidot ja jopa enemmän. Hieno kokemus!”
-Hanna-Maria-​ 

​​”Tämä oli hieno matka. Koulutus eteni sopivasti kasvaen, omaa kasvupolkuani hienosti kannustaen. Pääsin niin kokeilemaan rajojani, ylittämäänkin kannustavassa ympäristössä niitä. Tämä koulutus ei antanut ainoastaan eväitä joogaopettajuuteen vaan myös muuhun elämään, haasteisiin vastaamiseen ja tähän hienoon elämän jatkumoon. Iso kiitos <3″​​
​-Anne-

​​​​​​”​​​​
Tärkeä, hyvä juttu on ollut se, että ohjauksen harjoitus aloitettiin ihan heti. Silloin kynnys ei kasva liian korkeaksi. Aloitimme pareittain ja se oli mielestäni juuri sopivan turvallista ja mukavaa, silti vaikeeta. Yleensä olen hyvä antamaan rakentavaa palautetta, hyvää ja kehitettävää, mutta nyt sitä kehitettävää on vähän haastava antaa koska olen ollut todella tyytyväinen. Tyytyväisyyteeni vaikuttaa varmasti paljon se, että koulutus on ollut pitkälti sellaista kuin mitä odotin teidän kirjoittaman kuvauksen perusteella. Kaiken kaikkiaan tämä on upea matka. Koulutuksessa ollessa sitä oppii tottakai kouluttajilta paljon, mutta olen myös erityisen kiitollinen siitä, miten paljon muilta opiskelukollegoilta olen oppinut! Kaikki opetamme toisiamme. Ryhmä on mahtavan monipuolinen ja tiedän jo nyt, että tulen varmasti työskentelemään monien kanssa tulevaisuudessa. Kiitos kun saan olla mukana. “
​-Annamaria-​

“​​Oon ollut tosi tyytyväinen et lähdin mukaan. Tää on ollut tosi kokonaisvaltainen koulutus, josta on saanut hirveästi myös omaan elämään. Jos tää koulutus resonoi ja tuntuu just itselle oikealta ja kolahtaa ni kyllä ehdottomasti kannattaa hakea mukaan. Ei turhaan kannata miettiä et oonko mä just sopiva joogaopettajaksi. Sen mä olen ainakin itse oppinut et niin monenlaiset joogaajat voi olla joogaopettajia ja tärkeintä on se et tuo oman persoonallisuuden siihen. Opettaa oman persoonan kautta.”
​– Oona-​​​​​​

KOULUTUSPÄIVÄT 2019 


Joogaopettajakoulutuksemme kestää noin vuoden ja se pitää sisällään kahdeksan moduulia.

​Helmikuu / pe 15. – su 17.2.

  Maaliskuu / pe 1. – su 3.3.

  Huhtikuu / pe 12. – su 14.4.

  Toukokuu / pe 17. – su 19.5.

  Kesäkuu / to 13. – ma 17.6. (intensiivi, opetusta päivittäin n. klo 8-16.30)

  Elokuu / to 8.- ma 12.8. (intensiivi, opetusta päivittäin n. klo 8-16.30)

  Syyskuu / pe 20. – su 22.9.

  Lokakuu / pe 25. – su 27.10. (loppuretriitti,  jo perjantai aamusta lähtien) 


Viitenä koulutusviikonloppuna (pe-su) opetusta on seuraavasti: perjantaina klo 16-20, lauantaina klo 8-18 ja sunnuntaina klo 8-17
Kaksi intensiiviosiota kesäkuussa ja elokuussa aikatauluttuvat puolestaan niin, että opetusta on päivittäin (to-ma) klo 8-16.30
Loppuretriittiviikonloppua saamme viettää ihanan maaseudun rauhassa! Loppuretriitti alkaa perjantaina noin klo 11 ja kotiin lähdemme sunnuntaina n. klo 14.

TYYPILLINEN OHJELMA

Meillä tulee olemaan aivan mahtavaa yhdessä koulutusvuoden aikana. Tässä hieman esimakua tulevasta esimerkkiaikataulun muodossa:

Perjantaina meditoimme viikon huolet pois ja fokusoidumme uuteen ihanaan koulutusviikonloppuun, joogaamme, vaihdamme kuulumiset tai perehdymme johonkin aiheeseen tai asanoihin lähemmin workshopin/asanaklinikan muodossa. Perjantaisin aloitamme klo 16 ja lopetamme klo 20.30 mennessä.

Lauantait ja sunnuntait alkavat klo 8 virkistävällä ja herättävällä joogaharjoituksella. Ennen lounasta on inspiroiva luento, silmiä avaava asanaklinikka tai workshop. Lounasta nautimme puolen päivän tienoilla. Voit tutustua lähialueen moniin herkullisiin ravintoloihin tai ottaa omat eväät mukaan. Lounaan jälkeen taas jatkamme opintoja ohjausharjoitteluiden, luennon, workshopin tai asanaklinikan muodossa.

Viikonloput päättyvät usein meditaatioon, keskusteluun, pranayama- tai joogaharjoitukseen. Kotiin lähdetään lauantaina klo 18 ja sunnuntaina klo 17.​​​

KOULUTUSPAIKKA

HIMAn joogaopettajakoulutus pidetään loppuretriittiä lukuun ottamatta HIMAn tunnelmallisessa koulutustilassa Helsingin sydämessä.

HIMAssa on kauniit puitteet, jotka kutsuvat viihtymään! Lähellä on myös monia hotelleja, mikäli olet osallistumassa koulutukseen ulkopaikkakunnalta. Bussit, metro ja ratikat kulkevat lähistöltä.

Ihana tilamme kutsuu sinut koulutukseen ja osaksi HIMA perhettä!

KOULUTUSTIIMIMME

Saara Rönnholm (Pääkouluttaja)


Saara on Yoga Alliancen sertifioima E-RYT 200 ja RYT 500 opettaja ja toimii HIMAn joogaopettajakoulutuksen toisena pääkouluttajana. Hän on kokenut joogaopettaja opastaa sinua lämmöllä, jämptiydellä ja kärsivällisyydellä kohti omaa opettajuuttasi. Saara toimii keväällä alkavien ryhmien pääkouluttajana.


​​

Tutustuin joogaan vuonna 2000 etsiessäni ”jotain” uutta elämääni ja aloitin astangajooga harjoitukset. Vuosia kului ja löysin oman suunnan ja valmistuin 2009 hathajooga –ohjaajaksi.

Valmistumiseni jälkeen varmistuin olevani aivan oikealla polulla ja innokkaampana kuin koskaan. Jooga oli vienyt sydämeni. Joogan fyysisyys sekä samalla harmonia ja rauhoittuminen kiehtoi minua entistä enemmän. Terveellinen elämäntapa, asetelma Yin & Yangista sekä ihmiset omilla poluillaan ovat sitä joista nautin eniten.

Jatko-opintoja olen opiskellut mm. Tiffany Cruikshankin Yoga Medicine Theraupeutic Yoga flow koulutusohjelmassa ja valmistunut syksyllä 2017 Noah Mazen Advanced koulutusohjelmasta. Noahin tapa opettaa oli juuri sitä mitä ajattelin jatko-opinnoista. Tarkkaa työskentelyä, huumorilla sävytettyä, kertomuksia filosofiasta, välittämistä, innostamista ja kokonaisuuksien luomista kaikilla tasoilla. 

Lisäksi olen osallistunut maailmalla johtavien joogaopettajien workshopeihin kuten: Janne Kontala, Jani Jaatinen, Tazi Dawa, Tiffany Cruikshank, Cat Alip –Douglas, Sarah Powers, Paul Grilley, Donna Farhi, Simon Law ja monia muita. 

Innostukseni on vain kasvanut kehotietoisuuden myötä ja olen myös Pilatesopettaja ja valmistunut 2011 Somatic Pilates –ja streching koulutusohjelmasta. Klassinen Pilates on lähinnä sydäntäni ja tätä metodia sovellan urheilijoiden kanssa, heidän tarpeisiinsa.

Opetuskokemusta olen kartuttanut vuosien varrella opettaessani eri studioilla avoimia tunteja ja yksityisiä ryhmiä sekä one to one tunteja, yritystunteja sekä työskennellyt taitoluistelijoiden ja jäätanssijoiden kanssa kehotietoisuutta. 

Opetan tällä hetkellä vain yksityisiä ryhmiä ja järjestän workshoppeja ja retriittejä Suomessa sekä ulkomailla. Omat opiskeluni keskittyvät tällä hetkellä Ayurvedaan ja opettajuuteen.  Olen opiskellut Ayurvedaa vuodesta 2015 Suomen Ayurveda Instituutissa ja kolmannen tason koulutus päättyy tammikuussa 2019. Kokemukseni hoitotyöstä on vielä lyhyt, mutta jaan sen tietämykseni kanssasi jota osaan käyttää ja soveltaa tällä hetkellä. Minulla on ilo ja kunnia saada kouluttaa tässä mielettömän upeassa HIMAn joogaopettajakoulutuksessa uusia tulevia joogaopettajia. Lämmöllä odottelen juuri Sinua aloittamaan uuden polun joogassa. 

Minuun voit tutustua paremmin sivujeni kautta www.exhale.fi tai ottaa yhtyettä saara@himahapinness.com myös Facebookia seuraamalla tiedät missä seuraavat retriitit ovat.

Namaste, Saara​​

” Saara on uskomattoman suurisydäminen opettaja. Hän ottaa tunneillaan siipiensä suojaan kaiken tasoiset joogit. Jokainen saa hänen ohjauksessaan oivalluksia omasta kehostaan ja harjoituksestaan. Saaran tietopohja on valtava, mikä näkyy hänen opetuksessaan tyyneytenä ja jämäkkyytenä. Taianomaisesti hän näkee, mitä kukakin on vailla ja ohjaa jokaista yksilöllisesti, lempeästi ja napakasti omaan suuntaansa. Pitkään jooganneille Saara onnistuu kerta toisensa jälkeen loihtimaan tuhanteen kertaan toistetuista perusasanoista sielun ja mielekkyyden esiin. Lisäksi hänellä on aina takataskussaan hauskoja pikku twistejä harjoitusta piristämään. “
-Tiina Ahokas​

” Saaran opetus on läsnäolevaa, tarkkasilmäistä ja lämmintä. Koen, että saan keskittyä harjoitukseen aivan rauhassa ja silti samaan aikaan saan juuri ne avustukset ja neuvot joita tarvitsen. Saara saa luotua tunneille samaan aikaan vakavan ja kepeän tunnelman. Olen täysin turvassa hänen käsissään ja aina uudestisyntynyt sekä kehoni että mieleni suhteen! “
-Elina

Laura Janger-Laitio 

(Energia-anatomia, Wisdom-opinnot)


Lauran osaamisalueena on ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi ja hän johdattaa sinut varmoin askelin energia-anatomian, syvärentoutusten sekä HIMA Wisdom -opintojen pariin. Laura on HIMAn toinen omistaja ja hän toimii koulutuksen johtajana.​Laura on HIMAn toinen perustaja, HIMA Master valmentaja ja -kouluttaja, Toimintaterapeutti (AMK), Tradenomi (AMK), Business from the heart -mentori ja Joogaopettaja. 

Hän valmentaa naisia, jotka haluavat löytää yhteyden sisäiseen viisauteensa ja elää elämäänsä täydellä potentiaalillaan elämästä nauttien. Lisäksi Laura mentoroi yrittäjiä, jotka haluavat menestyä tekemällä työtään sydämestään käsin ja rakentamalla itselleen vapaan elämäntyylin, jossa itse määrävät aikatauluistaan ja siitä missä työtään tekevät. 

Lauralla on laaja koulutustausta niin kaupalliselta alalta kuin terveyden- ja hyvinvoinnin parista sekä pitkä kokemus henkisestä- ja mentaalivalmennuksesta sekä kouluttamisesta. Tuhannet ihmiset ovat saaneet apua hänen työstään. Laura tunnetaan myös valmentajien valmentajana. 

Hän on luonut useita koulutuksia mm. Sydämen polku -verkkovalmennuksen, HIMA Wisdom Joogaopettajakoulutuksen, HIMAn henkisen valmentajan koulutuksen sekä HIMA Wisdom Practitioner henkisen kasvun koulutuksen yhdessä yhtiökumppaninsa Keiju Vihreäsalon kanssa. 

Laura kirjoittaa blogia “Intohimona elämä” Hidasta Elämää –sivustolla ja hänet on vuosien varrella nähty monissa eri medioissa hyvinvoinnin asiantuntijana. 

Laura on omistanut elämänsä onnellisuuden ja ihmismielen salojen selvittämiseen sekä ihmisten auttamiseen elämään onnellista ja hyvää elämää.

Tälle polulle Lauran on johdattanut monien menetyksien täyteinen elämä. Näiden elämän haasteiden hän kokee saatelleen itsensä sille polulle, jolla hän nyt on ja antaneen kyvyn ymmärtää muita heidän vaikeuksissaan ja löytämään tien vaikeuksista eteenpäin onnelliseen elämään.​​​

“Laura on todella sydämellinen ja kannustava opettaja”
– Marika –

“Lauran lämmin ja huomioiva ohjaus sopi juuri niihin osa-alueisiin, joita hän meille piti. Oli hauskaa ja sai olla juuri niin kuin on​.” 
– Katja –

Jutta Aalto (Anatomia)

Jutta ohjaa sinut vankalla ammattitaidolla ja joogaymmärryksellä anatomian saloihin. Hän on osteopaatti (AMK) ja iyengarjoogaopettaja. Jutta on opettanut anatomiaa iyengarjoogan neljävuotisessa opettajakoulutuksessa, HIMAHappiness RYT-200 ja RYT-300 koulutuksissa sekä ollut vieraileva anatomianopettaja mm. Shantin joogaopettajakoulutuksessa.Minun intohimoni on opettaa kehotietoisuutta anatomian, käsillä tunnustelun ja omalla keholla tekemisen kautta. Kursseillani yhdistelen teoriaa ja tekemistä käyttäen tietojani niin osteopatian, anatomian kuin joogan saralta. Kursseillani toivon, että anatomia herää henkiin ja oppilaat saavat konkreettisen kokemuksen opiskeltavista rakenteista oman ja toistensa kehon kautta.

Ajattelen, että sisäistetty anatomia eli kehotietoisuus lisää läsnäoloa ja herkkyyttä, ei ainoastaan joogaharjoituksen aikana, vaan myös jokapäiväisessä elämässä. Itse koen, että elämästäni on tullut kehotietoisuuden myötä sisäisesti rikkaampaa ja aistikkaampaa. Lisäksi pystyn ymmärtämään toisia ihmisiä ja heidän kehojaan. Ajattelen, että oman kehon opiskelu ja sen kautta kumpuava tietoisuuden laajentuminen on mielenkiintoinen sekä inspiroiva matka ja mikä parasta, koko loppuelämän pituinen.

Odotan innolla että saan jakaa kanssasi kehollisia oivalluksia ja syventää yhteistä ymmärrystä kehosta, sen anatomiasta ja toiminnasta!​

“Jutta on ammattitaitoinen ja hänellä on uskomaton tietotaito ihmisen anatomiasta. Kokonaisvaltainen osaaminen teki suuren vaikutuksen” 
– Kaisa –

“Jutan anatomia-opinnot olivat täyttä timanttia! Jutta osasi tehdä anatomiaopinnoista mielenkiintoisia ja hienosti joogaan nivottuja.”
– Elina -​​


Måns Broo (Joogafilosofia)

Måns on valloittava opettaja, joka  tulee perehdyttämään sinut joogafilosofian saloihin. Häneltä opit mm. jooga sutrista, joogan 8 askeleen polusta ja Bhagavad Gitasta sekä joogisesta elämäntyylistä.

Måns aloitti joogapolkunsa jo myöhäisellä teini-iällä. Hän on suomentanut kirjan nimeltään Joogan Filosofia, jossa esittelee Patanjalin Yoga Sutria. Måns toimii Åbo Akademin uskontotieteellisen laitoksen dosenttina. Hän on erikoistunut Intian uskontoihin ja aatteisiin. Lisäksi Måns on joogalehti Anandan päätoimittaja.

“Ihanan lämmin ja lempeä opetustyyli ja mieletön asiantuntemus olivat mahtava yhdistelmä!”
– Mari –

“Upea persoonallisuus. Osaa hienosti tuoda joogafilosofian käytännöntasolle”
– Katja -​

Janne Kontala (Yoga off the mat) 

Jannen kanssa tulet käymään läpi pranayamaa, mudria sekä meditaation perusteita. Yoga off the mat -opinnoissa Janne tutustuttaa sinut joogaopettamisen etiikkaan ja siihen, mitä jooga on myös joogamaton ulkopuolella, omassa arjessasi. 

Janne on aloittanut joogan jo vuonna 1992. Hän on käynyt kaksi arvostettua joogaopettajan koulutusta sekä opiskellut perinteisissä ashrameissa niin Suomessa kuin Intiassa. Jannen sydäntä lähellä ovat Hatha-joogan perusharjoitusten ohella mantra-meditaatio ja joogan filosofia. Hän on yksi Suomen suurimman joogalehden Anandan perustajista sekä kirjoittanut loistavan joogakirjan Joogan sydän.

“Jannella oli erittäin hyvä oma vahva näkemys joogaan. Pidin hänen selkeästä tavasta opettaa.”
– Katja –

“Ihan mahtava joogi! Opetti ammattitaidolla.”
– Marika –


Outi Mattila (Koulutuskoordinaattori)

Outi toimii koulutuksen koordinaattorina ja vastaa kaikista koulutukseen liittyvistä käytännön asioista. Outi auttaa ja tukee sinua omalla opettajapolullasi eteenpäin pitäen huolen siitä, että saat sinua mietityttäviin kysymyksiisi vastauksen.


Outi aloitti joogapolkunsa Jyväskylän astangajoogakoululla vuonna 2012. Astangasta Outin matka on kulkenut hathan ja flow-joogan kautta vijnana-joogan pariin.  Joogaharjoituksessa Outia kiehtoo etenkin hellittäminen, intuitiivinen liike sekä kehon ja mielen palauttaminen “luonnon tilaan”. Outi on valmistunut HIMAn joogaopettajakoulutuksesta syksyllä 2016 ja Clare Gates-Sjöblomin Yin-joogan peruskoulutuksesta kesällä 2017. Outi on koulutukseltaan kulttuurituottaja (AMK) ja koulutuskoordinaattorina toimimisen lisäksi hän vastaa HIMAssa mm. verkkokurssien käytännöistä.

“Outi on organisaattori ja enkeli samassa paketissa. Hyvä ja selkeä ulosanti, mikään ei jäänyt epäselväksi. Helposti lähestyttävä.”
– Katja –

“Outi on supernainen, sellainen joka tietää aina missä mennään.”
– Nina -​

HINTATIEDOT JA PERUUTUSEHDOT


Voit valita sinulle parhaiten sopivan maksusuunnitelman hakemuksen yhteydessä! 

Alla maksuvaihtoehdot.​


NORMAALIHINTA 5100€

 • ​​Varausmaksu 500€ + loppusumma 4600€
 • Koko maksu maksetaan heti hyväksymisen yhteydessä

ERÄMAKSU VAIHTOEHTO! 

NELJÄSSÄ ERÄSSÄ 5400€

 • Varausmaksu 500€ + loppusumma 4900€ erissä
 • Varausmaksu maksetaan heti hyväksymisen yhteydessä ja loppumaksu erissä seuraavasti: 1633€ maaliskuussa 2019 / 1633€ toukokuussa 2019 / 1634€ heinäkuussa 2019.


Hinnat sisältävät joogaopettajamanuaalit, opetuksen sekä loppuretriitin ohjelman. 

Huomaathan, että valmismatkalaista johtuen koulutuksen hinta ei sisällä loppuretriitin majoitus- tai ruokakuluja vaan nämä jäävät koulutukseen osallistuvan itse maksettavaksi. Kulut retriitistä ovat n. 250-300 euroa. 

Hinta ei myöskään sisällä muita mahdollisia majoitus-, matka-, ruoka-, eikä kirjamateriaalikuluja.


PERUUTUSEHDOT

HUOM! varausmaksu 500 euroa maksetaan koulutukseen hyväksymisen yhteydessä. Varausmaksua ei palauteta peruutuksen sattuessa, mutta sen voi siirtää seuraavaan HIMAn joogaopettajakoulutukseen. 

Huomioithan ystävällisesti, että koemme tärkeäksi, että jokainen koulutukseen osallistuva on sitoutunut koulutusprosessiin ja koulutusryhmään. Tämän vuoksi 30 päivää ennen koulutuksen alkua tai sitä myöhemmin tapahtuneista peruutuksista emme palauta rahoja takaisin. Silloin palautus on mahdollinen peruutuspäivästä alkaen vain lääkärin todistuksella sellaisesta terveydellisestä vakavasta syystä, joka ei ole ollut tiedossa ennen koulutuksen alkua. Myös osamaksuerät tulevat maksettavaksi sovitun maksuaikataulun mukaisesti, mikäli sinulla ei ole peruutukselle lääkärin todistamaa vakavaa terveydellistä syytä, joka ei ole ennen koulutuksen alkua ollut tiedossa.​

HAKUOHJEET

Joogaopettajakoulutukseemme otetaan rajallinen määrä osallistujia. Valinnat tapahtuvat valmiin hakemuslomakkeen perusteella, jonka pääset täyttämään täällä. Saatamme myös haastatella puhelimitse tai kasvotusten hakijoitamme.  

Tärkeimpänä pääsyvaatimuksena on rakkaus joogaa kohtaan. Lisäksi edellytämme vähintään 1-2 vuoden aktiivista joogaharjoitusta. Tärkeänä kriteerinä on myös halu tutustua itseensä syvemmin ja motivaatio sitoutua opintoihin, ryhmään sekä oman joogapolun syventämiseen.

Koulutus vaatii lähiopintojen lisäksi noin 150 tuntia etäopintoja, joihin hakijan tulee sitoutua. Lähiopintokerroilla on 85% läsnäolovaatimus.

Vastaamme sinulle 5-10 päivän kuluessa hakemuksen saapumisesta. Huomioithan ystävällisesti, että koulutuspaikat täyttyvät usein early bird -tarjouksen loppuun mennessä, joten kannattaa hakea mukaan heti, kun olet varma, että tämä koulutus on kuin tehty sinulle.

Jäikö mieleesi vielä kysyttävää?

 

Voit kaikissa koulutukseen liittyvissä kysymyksissä olla yhteydessä koulutuskoordinaattori Outiin osoitteeseen 

outi@himahappiness.com tai 050 466 9808.