“Suurin anti minulle oli tavallaan osin jo tiedostettujen asioiden jäsentyminen. Tärkeimpänä saavutuksena oli tietynlaisen rentouden löytäminen omaan elämään. Olen tajunnut, että kaikkea ei aina tarvitse suorittaa ja yrittää keksiä lopullista ratkaisua heti, vaan välillä voi vain antaa asioiden tapahtua omalla tahdillaan, pikkuhiljaa. Löysin etsimäni rauhan ja tasapainon itseni kanssa, itse asettamieni laatikkojen rajat ovat nyt huomattavasti joustavammat kuin aiemmin.”

Anna

“Koulutus on ollut hieno matka: inspiroiva, haastava ja syvä sukellus omaan sisimpään ja maailmassa olemisen tapaan. Koulutuksessa olen oppinut uutta ja saanut välineitä oman itseni tunnistamiseen ja avautumiseen kestävällä tavalla. Matka on vahvistanut monia elämässäni oivaltamia asioita ja auttanut ottamaan niitä entistä systemaattisemmin mukaan omaan elämään.

Itselleni ryhmään kuuluminen on ollut tärkeä prosessi. En ole koskaan ollut mikään ryhmäihminen, vaan ennemmin pysytellyt oman autonomian alueella. Olen koulutuksen aikana harjoitellut sellaista oman itsen lujuutta, jonka menetystä ei tarvitse ryhmässä tai toisen lähellä pelätä. Juuri mitä olen tässä elämäni vaiheessa kaivannut. ​”

Kaisa

“Kokonaisuudessaan henki. Tunnelma. Ja runko oli suunniteltu mielestäni sujuvaksi ja asiat toisiaan tukevaksi.”

Eija

“Jos vastaan rehellisesti, niin asiat eivät vastanneet odotuksiani,
koska ne ylittyivät! Koin, että saitte upeasti meidät ryhmäytymään ja
luottamaan toisiimme. Ja taianomaiset hetket, jolloin koin jotain sanoja
suurempaa, olivat uskomattomia. En odottanut sellaisia ollenkaan.”

Johanna Pyrrö

“Koulutus on muuttanut asennettani elämään entistä positiivisemmaksi ja sitä kautta elämäni on muuttunut onnellisemmaksi. Halusin tutustua itseeni paremmin ja oppia hyväksymään löytämäni ominaisuudet itsessäni. Sen tein. Matkan ansiosta. Pysäytitte minut miettimään asioita kiireisen elämän keskellä. Hidastin tahtia ja tässä olen. Lähempänä oman HIMAni ääntä kuin koskaan.”


Krista

Hieno virtaava, kokonaisuus. Arvostan voimakkaaseen energisyyteen ja virtaavuuteen yhdistyvää rauhallisuutta ja perustaa. Tuli tunne, ettei ole kiirettä, eikä holtitonta menoa, vaikka voimasta, osin villiäkin – mistä kieltämättä tykkään!

Ruusuja: Sopiva kombinaatio struktuuria ja joustoa.

On tosi tärkeää, että vahvat juuret maassa ja sopiva läheisyyden ja etäisyyden; yhteisyyden ja yksilöllisyyden/erillisyyden balanssi. En tykkäisi liian likeisestä tai sentimentaalisesta tunteilusta. Yhteisen läsnäolon ja oman henkisen tilan balanssi oli hyvä! Itselle tärkeää säilyttää autonomia omassa tavassa hahmottaa samalla kun haluaa ottaa vastaan uutta.
Risuja? No en mä keksi. No ei kukaan herättänyt mua silittämällä hellästi tukkaani aamulla, heh. Ei risuja!

Kaisa​

“I feel like I have come a long way and see myself, my life and the world around me in a completely new and different way. I feel like I can influence how I live my life with my attitude towards what comes towards me and by choosing what I want to focus on. I don’t feel as afraid or threatened by challenges anymore and am learning how to set more healthy personal boundaries. I am learning how to love, accept and trust myself as I am. I am less reactive and don’t feel as much stress as I used to and I feel like I can take on whatever comes my way. I have made a lot of changes in my life, by making healthier lifestyle choices and letting go of guilt and expectations.”


Minna

“Monet asiat ylittivät odotukseni. Se intensiteetti js raikkaus, millä asioihin sukellettiin, oli niin innostavaa ja antoisaa. Ei ollut sitä tarpeetonta jäykkyyttä ja jähmeyttä ja turhantärkeilyä, jota monesti koulutuksissa on. Oltiin rennosti ja rohkeasti, sitä mitä ollaan. Upeaa välittömyyttä teiltä vetäjiltä. Sisällöt olivat todella monipuolisia ja koko ihmisyyden huomioon ottavia – ei pyöritetty vain mielen tasolla asioita vaan sukellettiin myös oman kokemuksen äärelle ihan sopivassa määrin. Jakaminen ryhmässä ja pareittain oli myös hyvin tärkeässä asemassa, niin kuin on hyvä ollakin.​”

Aleksi

“Tuntuu siltä, että se herkkyys, jota olen aikaisemmin pitänyt jonkinlaisen vammana, on nyt se asia joka tekee elämästä juuri niin taianomaista kuin se voi olla. Mua itkettää monet asiat ja usein ja se tuntuu uskomattoman hyvältä. On ihanaa kyetä liikuttumaan tästä universumista, ihmisistä, eläimistä, elollisista, esineistä, sanoista, asioista, kuvista. “


Lotta

Mulle tämä koulutus on ollut tärkeää itseen tutustumista ja olen korjannut käsityksiä itsestäni ja tapoja toimia. Oman luonnollisen rytmin kunniottaminen, sen olen löytänyt. Ja olen myös löytänyt en vain uskallusta, vaan ymmärryksen, että on oikeastaan välttämätöntä seurata omaa kutsumustaan, että oikeasti elää omaa elämäänsä.
Saara

Koulutus on ollut minulle kantava voima, valo ja voimanlähde pimeydessä. Vienyt lähemmäs itseäni, lempeämpästi ja rakastavasti. Antanut työkaluja elämän poluille.
Nimetön

Olen tehnyt upean matkan. Jollain lailla kaikki on muuttunut, ja toisaalta ei mikään. Kun koulutus alkoi elokuussa, odotukset itseni suhteen olivat korkealla. Ajattelin jokseenkin naiivisti, että olen keväällä kuin uusi ihminen! Mitä pidemmälle koulutus on edennyt, huomaan löytäneeni vain sisäistä rauhaa. Minulle kyllä sattuu ja tapahtuu ihania, jännittäviä asioita, mutta olen se sama Meiju edelleen. Jotain on vain tapahtunut sisälläni. Olo on rauhallinen.
Meiju

Matka “kotiin” on ollut aikaa itselle, syväluotaavia hetkiä, oivalluksia, kipupisteiden kohtaamisia ja tuntemista, itsensä keskeneräisenä hyväksymistä ja rakastamista, rehellisyyttä ja kunnioitusta tunteilleen, intuitionsa kuuntelemista, lempeyttä, lämpöä ja hyvää mieltä. Ajattelun ja tietoisuuden tasolla työskentelyä.
Nimetön

Siitä hetkestä kun aloin arvostaa itseäni ja elää sen mukaan, mikä on itselleni hyväksi, alkoi maailma vastata samalla mitalla. Ihan alkuun loin itselleni tilan, jossa oli hyvä olla, keskityin pitämään itsestäni huolta ja keräsin voimani takaisin. Ikään kuin palasin taas ihan alkuun, “opettelemaan kävelemään” ja koulutus tuki hienosti juuri tätä prosessia. Koulutus oli niin sanotusti yhteenveto kaikesta siitä, mitä olen aikaisemmin oppinut ja kokenut. Asiat tuotiin esiin ymmärrettävästi ja yksinkertaisen selkeästi, samalla innostavasti ja omaan ajatteluun kannustaen.
Nimetön

Koulutus on auttanut minua suunnattomasti. Se on auttanut minua porhaltamaan eteenpäin vaikeassa elämäntilanteessa. Olen oppinut katsomaan asioita eri kantilta ja päästämään helpommin irti. Olen saanut puhua auki solmuja, joista on ollut vaikea avautua (sic!). Olen pystynyt tekemään konkreettisia muutoksia jokapäiväiseen elämääni. Olen itsevarmempi ja rohkeampi. Ja ennenkaikkea olen oivaltanut mitä ovat ne asiat, joita todella haluan tehdä ja alkanut muuttamaan suuntaani niitä kohden. Mikä tarkoittaa sitä, että oloni on valoisampi ja kevyempi.

Mia

Lyhyesti sanottuna tässä vaiheessa olen siis vapaa menneisyden kahleista ja vapaa elämään ja rakentamaan omannäköistäni elämää, jossa kaikki voi olla mahdollista <3
Nimetön

Mielestäni kurssin sisältö on kaiken kaikkiaan olut huippu ja kouluttajat ovat saaneet aina todella lämpimän ja ihanan ilmapiirin luotua. Voi olla täysin ilman suojia oma itsensä. Suojatkin voi olla, mutta aina on hyväksytty olo silti. Sydäntä oikeen lämmittää, kun kun te kaikki olette olleet niin huolehtivaisia ja pitäneet niin hyvää huolta meistä kurssilaisista, kiitos <3
Outi