HIMAn tarina alkaa kahden visionäärin kohtaamisesta. Kakkavaippoja vaihdellen ja rattaita työnnellen kuljetaan yrityksen perustamisen ensimmäiset askeleet. Innostusta, ideoita, yrityksiä, erehdyksiä, naurukohtauksia. Jokainen askel vie oikeaan suuntaan ja tekee visiosta kirkkaamman. HIMA on kasvutarina.

HIMAn tarina


Ehkäpä HIMA Happiness Oy:n tarina alkaa tästä: Helmikuu 2012. Kymmenkunta naista on kokoontunut Laura Janger-Laition kotiin. Vieraana on näkijä Niina-Matilda. Laura on kutsunut mukaan myös Keiju Vihreäsalon, naapurin yläkerrasta. Naiset perheineen asuvat vanhaa puutaloa, toinen yläkerrassa, toinen alakerrassa. Naapuruutta lukuun ottamatta he eivät tunne toisiaan kovinkaan hyvin.

Vierailunsa päätteeksi Niina-Matilda yllättää naiset toteamalla, että näiden pitäisi tehdä yhteistyötä. Naisia naurattaa. Mitkäköhän se voisi olla, he kysyvät? Lauralla oli HIMA Lifestyle -niminen toiminimi, jonka kautta hän teki toimintaterapeutin töitä sekä satunnaisia pieniä retriittejä, valmennuksia ja joogatempauksia erilaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Keiju oli sosiologi ja yliopistotutkija. Oli vaikea kuvitella mitään järkevää yhteistyötä. 

”Se teidän pitää keksiä itse”, toteaa näkijä. Naiset pohtivat, että voisivat ehkä kirjoittaa yhdessä kirjan.

Elokuussa 2012 Laura perheineen on muuttanut pois. Kumpikin on vielä äitiyslomalla. Laura tulee tervehtimään Keijua entiseen kotitaloon. Naisilla on lähes samanikäiset taaperot. Lapset konttaavat ja kuolaavat jaloissa, kun Laura yllättäen kysyy Keijua mukaan perustamaan HIMAa. HIMA-nimi siirtyisi perustettavalle osakeyhtiölle. Laura oli omassa elämässään käynyt läpi suuren muutoksen ja uskoi vahvasti siihen, että seuraamalla omaa sydäntään koko elämä voi näyttäytyä ihan uudessa valossa. Hän aikoi ryhtyä toteuttamaan unelmaansa, vuodesta 2008 asti suunnittelemaansa monipuolista hyvinvointialan yritystä.

”En tiedä mistä kysymys oikein tuli. Se vain tuli suunnittelematta ja tuntui heti täysin oikealta”, nauraa Laura jälkeenpäin.

Keiju ei miettinyt kauaa. Hänenkin mielessään oli jo aiemmin käynyt ajatus yrittäjyydestä. Kipeä avioero ja siihen liittyvä muutosprosessi olivat laittaneet elämänarvot ja haaveet uusiksi. Niinpä hän vastasi kyllä. Perustetaan vain.

Syksyn 2012 naiset hioivat liiketoimintasuunnitelmaa ja pohtivat rahoitusta. Taaperot nukkuivat päiväunia, vetivät irti tietokoneen johtoja, huojuivat tukea vasten ja oppivat syksyn aikana kävelemään. Naiset tapasivat muutaman kerran viikossa, työnsivät kärryjä syyssateessa, vaihtoivat kakkavaippoja — ja puhuivat. 

Kaksi visionääriä oli kohdannut. Innostuksella ei ollut rajaa.

Torikortteleilta, Helsingin ytimestä, löytyi väliaikainen paikka yritykselle. Yritys päätettiin perustaa pienellä budjetilla ja vähän kerrallaan: kummatkin saivat äideiltään lainaksi muutamia tuhansia euroja. Koska HIMA tunnettiin parhaimmin joogasta, päätettiin toiminta aloittaa siitä. Myöhemmin perustettiin vielä kahvila. Oli syntynyt hyvinvointitalo.

Suunnitelmissa oli myös koulutukset, retriitit, valmennukset, verkkokurssit ja kahvila – mutta niiden aika olisi myöhemmin. Yksi kerrallaan. Päätettiin edetä ilman suurta lainaa.

Vuonna 2015, lähes kolme vuotta myöhemmin, HIMA on muuttanut Kruununhakaan Siltavuorenrannalle ja yrityksen toimintaan kuuluivat kaikki suunnitellut osa-alueet. Visio on täsmentynyt: HIMA Happiness on hyvän elämän konsepti. 

Vuonna 2018 yritys on kasvanut niin, että sekä kahvila että joogan viikkotuntitoiminta Siltavuorenrannalla on ulkoistettu ​ja Laura ja Keiju keskittyvät auttamaan ihmisiä elämään itsensä näköistä ja onnellista elämää koulutusten, retriittien, ilmaisen sisällön ja verkkokurssien avulla.  

Kahden naisen oma kokemus muutoksesta ja sen tuomasta kauneudesta on kantanut yli aloitusvaiheen haasteiden, kasvun muutokset ja saanut uskomaan, että nyt ollaan niin hienon asian äärellä, että tämä on jaettava muidenkin kanssa. Uskomme siihen mitä olemme tekemässä.

Myöhempi historia on osoittanut, että näkijän silloin huteralta tuntuneessa lausahduksessa oli viisautta. Naisten samanlaiset arvot, toimintatavat ja vino huumorintaju on tehnyt yhdessä työskentelystä helppoa ja hauskaa. Kaksi on enemmän kuin osiensa summa. Asioista päättäminen sujuu vaivatta ja ajatukset liikkuvat usein puhumattakin samoihin suuntiin. Kun toinen aloittaa kertomalla, että on vähän miettinyt… Toinen jo täydentää miettineensä juuri samaa. Päästään saman tien asian ytimeen. Ja taas mennään.


Lämpimästi tervetuloa mukaan!