HIMA WISDOM PRACTITIONER

Miltä tuntuisi olla vahvemmin sinä, saada unelmiasi toteutumaan 

ja elää elämääsi niinkuin sinulle hyvältä tuntuu ?


HIMA Wisdom Practitioner -koulutusohjelma on syväluotaava itsetuntemuksen ja henkisen kasvun koulutus. 

Jos olet valmis kasvamaan parhaaksi versioksi itsestäsi, haluat oppia kuulemaan itseäsi paremmin, saada viisautta ja rohkeutta toimia itseäsi kuunnellen ja alkaa vihdoin elämään sellaista elämää, josta olet aina haaveillut, silloin tämä koulutus on kuin räätälöity sinun tarpeisiisi.

Koulutuksessa keskitytään siihen, että sinä pystyt vihdoin ottamaan seuraavan askeleen elämässäsi, saamaan onnellisuutesi omiin käsiisi ja löytämään sisäistä rauhaa, joka kantaa läpi vaikeidenkin aikojen. 

Fokusoimme omien ajattelua rajoittavien uskomusten ja ajattelumallien tunnistamiseen ja rikkomiseen, oman sisäisen äänesi voimistamiseen sekä elämänilon ja luottamuksen vahvistamiseen. Koulutuksen jälkeen olet valo ja majakka siellä missä liikut. Tarjoamme sinulle ratkaisuja ja työkaluja toimia parhaalla mahdollisella tavalla omassa elämässäsi.​

HIMA Wisdom Practitioner -koulutus on laadukas kokonaisuus, johon sisältyy ryhmävalmennusta, elämyksellisiä retriittejä, verkkomateriaaleja sekä tehokkaita työkaluja ja menetelmiä muutokseen.​​ Koulutus kestää kymmenen kuukautta.

Viidettä kertaa käynnistyvään koulutukseen valitaan rajallinen määrä osallistujia. Osallistujilta edellytetään kiinnostusta henkisen kasvun kysymyksiin, valmiutta kasvuun sekä rehellistä halua itsetuntemukseen.

Koulutukseen haetaan tästä


Tarkemmat hakuohjeet ja hintatiedot löydät koulutuskuvauksen loppupuolelta.​​

KOULUTUS TARJOAA RATKAISUJA SEURAAVIIN ASIOIHIN


 • Tunnet, että olet kadottanut yhteyden itseesi ja haluat löytää itsesi uudelleen.
 • Et tunnista tunteitasi tai et osaa käyttää niiden viisautta omassa elämässäsi.​
 • Haluat jotain muuta kuin elämäsi tällä hetkellä on, mutta et tiedä mitä. Epämääräinen paha olo vaivaa. Haluat selkeyttä.
 • Kaipaat uskallusta toimia omaa ääntäsi kuunnellen. Elämässäsi on monia asioita ja tilanteita, joissa toimit täysin itseäsi vastaan.
 • Ulkopuoliset asiat ja olosuhteet saavat sinut pahalle päälle ja vievät nautinnon elämästä. Kiire, muiden vaatimukset ja mielipiteet. Haluat ottaa vastuun omasta itsestäsi, onnellisuudestasi ja hyvinvoinnistasi. 
 • Haluat olla onnellinen ja nauttia elämästä. Ei enää pahaa oloa. Ei enää jatkuvaa väsymystä. Ei enää jokapäiväistä tyytymättömyyttä.
 • Kaipaat lisää rohkeutta olla rehellisesti se kuka sinä todella olet ja vaikuttaa sitä kautta myös ympäristöösi positiivisesti.
 • Tiedät, että sinulla on paljon annettavaa tälle maailmalle, mutta et ole vielä löytänyt kanavaa toteuttaa sitä.
 • Olet valmis tekemään elämänmuutoksia. Ne saattavat pelottaa etkä tiedä mistä lähteä liikkeelle. Siksi et ole vielä tehnyt asioille mitään. Plus ei ole ollut aikaa.  Nyt haluat tähän muutoksen. On aika toimia. 
 • Olet ehkä käynyt lukuisia kursseja ja seminaareja, lukenut kasoittain itsensä-kehittämis-kirjallisuutta, mutta et vieläkään koe muutosta omassa elämässäsi tai olotilassasi.
 • Koet, että sinussa on potentiaalia paljon suurempaan kuin tällä hetkellä ilmennät ja haluat vapauttaa potentiaalisi.
 • Olet kiinnostunut saamaan paremman yhteyden itseesi ja intuitioosi.
 • Kaipaat omaa Mastermind -ryhmää ja rinnallesi vertaisia, jotka auttavat sinua elämään sydäntäsi kuunnellen itsesi näköistä elämää.

KOULUTUKSEN SUURIMPIA HYÖTYJÄ OVAT


 • Itsetuntemuksesi lisääntyy. Koulutuksemme jälkeen tunnet itsesi, omat rajasi ja rajoituksesi, rehellisesti ja lempeästi, mitään osaa itsestäsi kieltämättä.
 • Asetut itseesi levollisemmin ja olet läsnä itsellesi, omassa kehossasi ja omassa elämässäsi.​
 • Rakastat itseäsi sellaisena kuin olet. Suhtaudut keskeneräisyyteesi hyväksyen ja ymmärrät, että jatkuva kasvu on osa ihmisyyttäsi.
 • Luotat sydämesi ääneen ja tunnet oman keskikohtasi, oman sisäisen viisaasi. Itseäsi kuunnellen osaat tehdä viisaita suuria ja pieniä elämääsi koskevia päätöksiä jumiutumatta liialliseen rationaalisuuteen tai tempautumatta hetkellisiin mielitekoihin.
 • Olet rohkea, luottavainen ja osaat iloita siitä mitä sinulla on.
 • Uskomuksesi ja menneet kokemuksesi eivät rajoita toimintaasi, koska tunnet miten ne sinussa vaikuttavat etkä enää ole niiden vietävänä. Toimit viisaasti niistä huolimatta.
 • Olet kasvamassa parhaaksi versioksi itsestäsi. Viisautesi ja rauhasi alkavat sinusta ja säteilevät ympäristöösi.
 • Ilo ja sisäinen rauha lisääntyvät elämässäsi.
 • Löydät selkeyttä siihen, mitä sinä haluat​
 • Opit fokusoimaan energiasi itsellesi tärkeisiin asioihin elämässäsi ja toteuttamaan asioita, joita oikeasti haluat.
 • Opit olemaan enemmän läsnä ja nauttimaan elämästäsi.
 • Uskallat elää itsesi näköistä elämää ajattelivat muut siitä mitä hyvänsä.
 • Ohjaudut voimakkaasti haluamaasi suuntaan elämässäsi ja voit huomata, että muutokset ja unelmasi alkavat toteutua kuin itsestään.
 • Opit löytämään uudenlaisen, syvemmän tason kohdata muut ihmiset.
 • Antamalla itsellesi aikaa tehdä harjoitukset ja sisäistää oppimasi asiat, elämäsi muuttuu pysyvästi. Paremmaksi.

KOULUTUSFILOSOFIA


HIMA Wisdom Practitioner –koulutusohjelma on suunniteltu ja rakennettu yhteistyössä ensimmäiseen pilottikoulutukseen osallistuneiden kanssa. Halusimme saada pilottikoulutuksessa mahdollisimman paljon ja tarkkaa tietoa siitä, miksi niin moni päätyy etsimään vastaksia yhä uusista kirjoista ja vaihtuvista kursseista – apua saamatta. Mitä voisimme tehdä, jotta rauha ja vastaukset löytyisivät omasta itsestä, aivan läheltä? 


Päätimme ensimmäiseen koulutukseen osallistuvien kanssa myötäelää heidän itsetuntemuksensa ja henkisen kasvun prosessejaan, sen esteitä ja karikoita kartoittaen sekä ratkaisuja niiden ylittämiseen etsien.

Tuloksena on HIMA Wisdom Practitioner – koulutusohjelma, jota ei ole rakennettu vain fiilispohjalta tai norsuunluutornista katsellen. Koulutusohjelma on syntynyt vuorovaikutuksessa koulutettavien kanssa ja heidän palautteensa huomioiden. Pilottikoulutuksen jälkeen on käynnistynyt toinen, kolmas ja neljäs koulutus — ja nyt on vuorossa jo viides.

Olemme myös tavanneet koulutusohjelmaan osallistuneita jälkeenpäin ja seuranneet koulutuksen pitkäkestoisia vaikutuksia itsetuntemukseen ja hyvinvointiin. Tavoitteenamme on antaa koulutuksessa mukaan työkalut, jotka kasvavat elämän mukana. Antaa jotain kestävää.


Tästä pääset lukemaan pilottikoulutukseen osallistuneiden Lotan ja Johannan haastattelut.

Meillä on parhaimmat mahdolliset edellytykset tarjota sinulle vahva ja harkittu itsetuntemuksen koulutusohjelma – hyvää tunnelmaa, iloa ja keveyttä koskaan unohtamatta.


Pilottikoulutuksen pohjalta havaitsimme, että itsensä kuuntelemisen ja onnellisemman elämän haasteet voi tiivistää kahteen: 


1) Irtipäästäminen. Meillä kaikilla on vaikeuksia päästää irti asioista, joihin emme voi vaikuttaa, tai joihin olemme tottuneet ja tarrautuneet.
2) Vastaanottaminen: niin hassulta kuin se kuulostaakin, monille on vaikea uskaltaa unelmoida ja vastaanottaa unelmiensä elämää.

Tältä pohjalta keskitymme läpi koulutuksen vahvasti kahteen teemaan: irtipäästämiseen ja vastaanottamiseen.

Koulutuksemme ei pohjaudu yhteen –ismiin, guruun tai perinteeseen. Ammennamme lukuisista eri tietomuodoista ja yhdistelemme erilaisia itsensä kehittämisen ja henkisen kasvun perinteitä ja menetelmiä. 


Koulutuksessa käytetään työkaluja mm. NLP:stä, toimintaterapiasta, mindfulness-tietoisuustaidoista, positiivisesta psykologiasta, ja tarkastellaan asioita laajasti henkisen kasvun näkökulmasta. 


Opettaessamme annamme tietoa käytettävien menetelmien taustoista. Kehoitamme myös kriittiseen ajatteluun ja suodattamaan omaa hyvinvointia koskevat kysymykset oman maailmankatsomuksen kautta. 


Kyse on sinun elämästäsi. Koulutuksessa tarjoamme työkaluja ja näkökulmia, jotta sinä voisit loistaa haluamallasi tavalla.​
Koulutusfilosofiamme on voimistaa sinun sydämesi ääni ja sitä kautta antaa sinulle voima muuttaa maailmaa paremmaksi paikaksi siellä missä sinä liikut, siellä missä sinä vaikutat, siellä missä sinä olet jo hyvä. Muutos lähtee sinusta ja säteilee ympäristöösi.​​​​​​​​​​​

SULAUTUVA OPETUS


Toteutamme koulutuksen sulautuvana opetuksena, eli yhdistämme lähiopetusta ja verkko-opetusta. Verkkomateriaaleina pääset tutustumaan luentomuodossa olevaan asiasisältöön niin monta kertaa kuin haluat ja pystyt myös tekemään itsenäisesti tehtävät harjoitukset omassa rauhassasi silloin kun sinulle parhaiten sopii. Niihin paneutuen. 

Lähiopetuspäivät ovat hyvin intensiivisiä ja ihmisen kyky vastaanottaa uutta tietoa ja inspiroitua uusista ajatuksista on rajallinen. Tästä syystä lähiopetuspäiviin ei pysty pakkaamaan niin paljon tietoa kuin haluaisimme. Omaan henkiseen kasvuun liittyvät aiheet myös ovat sellaisia, että ne vaativat pureskelua ja sisäistämistä. Ajan kanssa rauhassa tutkailua. 

Sulautuvan opetuksen myötä tämä mahdollistuu parhaiten. Saat rauhan kotona käydä asioita läpi niin monta kertaa kuin haluat. Tehdä annettuja tehtäviä rauhassa ja todella sisäistää asiat, joita tulemme käsittelemään. Verkko-opetus tekee mahdolliseksi tarjota sinulle enemmän tietoa kuin pystyisimme tarjoamaan saman pituisessa koulutuksessa ainoastaan lähiopetuksessa. Niiden ohessa saat myös luentojen teemoihin liittyviä tehtäviä, jotka auttavat sinua keskittymään juuri sinun henkilökohtaisiin haasteisiisi. 

Lähitapaamisten välissä tapaamme verkon välityksellä ja silloin käymme läpi aina meneillään olevan moduulin aihealueita sekä annettuja tehtäviä ja pääset kysymään sinua askarruttavia kysymyksiä.

Lähitapaamiset ja verkko-opinnot muodostavat kokonaisuuden, jossa eri tavoin toteutettu opetus ja harjoitukset nivoutuvat yhteen.

Lähitapaamisten yhteydessä keskitymme pienryhmissä myös jokaisen osallistujan henkilökohtaiseen tilanteeseen ja tarjoamme henkilökohtaista ohjausta sähköpostitse koulutuksen aikana. Vaikka kyse on ryhmässä tapahtuvasta koulutuksesta ja valmennuksesta, niin sinä saat myös henkilökohtaista huomiota ja ohjausta, juuri sinun tilanteesi huomioiden.  Saat ryhmäläisistä kuhunkin moduuliin oman mentorikaverin, joka on tukenasi ja tsempparinasi. Myös sinä saat olla jonkun ryhmäläisen mentorikaveri jokaisen modulin aikana.


YHTEISÖ


Tämän koulutuksen yksi suurimmista voimavaroista on samanhenkisten ihmisten kokoontuminen yhteen ja ihmeiden luominen yhdessä. Ihmisiä, joista voi tulla elämänkestäviä ystäviä. Yhdessä luomme uudenlaisen tavan olla ja elää. Yhdessä voimme muuttaa maailmaa.

Sinun prosessisi on sinun omasi. Henkilökohtainen. Mutta sinun ei tarvitse käydä tätä koulutusta yksin. Tuemme toinen toisiamme. Kasvamme yhdessä kohti täyttä potentiaalia. Jakaminen, kysyminen ja kanssakäyminen muiden kanssa ryhmän sisällä pitää yllä läheisen ilmapiirin, jossa tuki ja turva on aina lähellä. Voit käyttää sitä niin paljon kuin sinusta tuntuu mukavalta. 


VALMISTAAKO KOULUTUS UUTEEN AMMATTIIN?


HIMA Wisdom Practitioner -koulutuksen kautta saat paljon työkaluja mentoroida myös muita heidän muutoksessaan, mutta koulutuksen pääasiallinen tarkoitus on keskittyä omaan kasvuprosessiisi. Mikäli haaveilet henkisen valmentajan ammatista, antaa tämä koulutus erityisen hyvän pohjan sille. Henkisen valmentajan koulutuksessamme etusijalla hakuprosessissa ovat HIMA Wisdom Practitioner -koulutuksesta valmistuneet.

Valmiille valmentajille ja muille ihmissuhdetyötä tekeville koulutus tuo syvyyttä ihmisten kohtaamiseen sekä antaa uusia ja innovatiivisia työkaluja omaan työhön.

Me uskomme, että kasvaaksesi henkisesti sinun ei kuitenkaan tarvitse vaihtaa ammattia tai ryhtyä itsensä kehittämisen ammattilaiseksi. Voit vaihtaa kuutosvaihteen päälle siellä missä jo vaikutat, siellä missä sinulla jo on osaamista, siellä missä sinulla jo on visionäärisiä näkemyksiä, missä sinulla on jo edellytykset toimia.

Aloittaakseen alusta ei aina tarvitse jättää kaikkea vanhaa taakseen. Olitpa sitten ammatiltasi lääkäri, toimistotyöntekijä, johtaja, kotiäiti, elämäntaidon valmentaja, uutta ammattia etsivä, sosiaalityöntekijä, lastentarhanopettaja, psykologi, toimitusjohtaja, nuoriso-ohjaaja, insinööri, valokuvaaja, tutkija, siivooja tai astrologi, voi tämä koulutus antaa sinulle uuden tavan olla, toimia ja katsella maailmaa.

Tavoitteemme on, että saat tavan elää elämääsi rehellisesti omana itsenäsi ja löytää oma tapasi palvella tätä maailmaa parhaalla mahdollisella tavalla. Toisille se voi löytyä valmentamisen ja mentoroinnin kautta, toisille taas esimerkiksi yritysjohtajuuden kautta. Saat täyden työkalupakin kohdata muut ihmiset ja maailman itsestäsi tinkimättä ja rohkeutta toteuttaa suuriakin unelmiasi.

Koulutuksen käytyäsi saat todistuksen sen suorittamisesta.


ONKO KOULUTUS SINUA VARTEN?


Jos koulutusesittelymme saa sinussa aikaan innostuksen tunteita, saa kehosi kihelmöimään halusta osallistua ja herättää tietämyksen, että tämä koulutus on jotain mitä haluat kokea, niin silloin vastauksemme on kyllä. 

Koulutus on juuri sinua varten.

Maailma tarvitsee ihmisiä, jotka uskaltavat olla valomajakoita, ovat rohkeita, näkemyksellisiä, osaavat ajatella laatikoiden ulkopuolelta – räjäyttää laatikot yksintein. 

Maailma tarvitsee juuri sinua! 

Ja ennenkaikkea: SINÄ tarvitset sinua!​​”Sanoin ensimmäisen retriitin jälkeen kotiin tullessani, että kaikki on ollut koko ajan hyvin ja olen ollut oikeiden asioiden ympärillä, mutta nyt sain niistä paremmin kiinni ja tiedostin omat voimavarani / oikeuteni olla minä ja elää oman näköistä elämääni kyselemättä / kuuntelematta toisten mielipiteitä siitä. Tämä ensimmäisen viikonlopun anti oli minulle tärkein koko matkalla ja se myös vahvistui koko matkan ajan.”​

Nina Rajala


“Koulutuksen aikana minulle on tapahtunut paljon hyviä asioita ja ehkä isoin oppi on ollut sisäinen puheen muuttaminen. Olen sitä harjoitellut arjen keskellä ja olen saanut siitä useasti apua. Uskon, että jatkan tätä harjoittelua koko loppu elämäni ajan. Suosittelisin tätä kurssia ehdottomasti ystävilleni! Ryhmän tuki ja se fiilis mikä tapaamisissa on ollut, on jotain korvaamatonta.”

Jaakko Innanen


“Olen oppinut tuntemaan kaikenlaisia tunteita. Olen oppinut tuntemaan yhtä lailla ahdistusta, surua ja haikeutta kuin rauhaa, iloa ja onnea. Ne monenlaiset mielenliikutukset, jotka saattoivat aikaisemmin suistaa arkisen päivän radaltaan ja pahimmillaan kaataa sängynpohjaan, ovat nyt vain ohimeneviä elämään kuuluvia episodeja.”

Lotta​​


Lisää osallistujien kokemuksia koulutuksesta voit lukea täältä

KOULUTUKSESSA KANSSASI

Laura Janger-Laitio 


on lämmin ja intuitiivinen henkinen valmentaja, kouluttaja, toimintaterapeutti, Business from the heart -mentori, joogaopettaja, puhuja sekä HIMA Happinessin toinen perustaja. Laura kirjoittaa blogia “Intohimona elämä” Hidasta Elämää -sivustolla. 

Laura on ollut intuitiivinen lapsuudestaan saakka ja lukenut teinivuosista lähtien valtavasti kirjallisuutta itsensä kehittämiseen ja henkiseen kasvuun liittyen, mutta niin vain kulttuurin ja perheen asettamat odotukset kuljettivat hänet kaupallisten opintojen pariin sen sijaan, että hän olisi uskaltanut seurata kutsua ihmisten auttamisen pariin.

Laura piti työstään markkinoinnin ja matkailun parissa, mutta jotakin todella tärkeää puuttui. Laura tiesi, että hänen paikkansa olisi toisaalla. Niinpä hän hiljentyi kuuntelemaan viestejä, jotka kumpusivat syvältä sisimmästä ja alkoi ottaa askelia, jotka tiesi hänelle oikeiksi. Eteen tuli toimintaterapeutin opinnot ja lukuisat koulutukset niin henkisestä valmentamisesta, joogasta, ihmismielestä, henkisestä kehityksestä ja itsetuntemuksesta. Lauran opettajia ovat olleet muun muassa Marianna Williamsson, Niina-Matilda Kuusisto ja Ilkka Rajala.


Tämä tie on avannut Lauran yhä uudelleen kuuntelemaan intuitiotaan valitessaan seuraavaa käännöstään ja nöyrtymään sen äärelle, miten intuitionsa seuraaminen voi tuoda niin valtavan kiitollisuuden asioista, joita ihmeiden lailla ilmaantuu elämään juuri oikeaan aikaan oikealla hetkellä. Luottamuksessa, johdatuksessa.

Laura on saanut kunnian toimia tuhansien ihmisten valmentajana ja hyvinvoinnin asiantuntijana eri medioissa vuosien varrella. Laura tunnetaan myös valmentajien valmentajana ja hän mentoroi yrittäjiä, jotka haluavat tehdä työtään sydän edellä.  

Laura kokee elämäntehtäväkseen elää sydämestään käsin ja toimia oppaana/mentorina muille heidän polullaan päästä sydämeen. Hän on kokenut valmentaja ja kouluttaja itsetuntemuksen, intuition, henkisen kasvun ja sydämestä käsin elämisen saralla ja ottaa jokaisen hänet kohtaavan ihmisen vastaan avosydämin, ymmärryksellä ja hyväksynnällä. Lauran tapa työskennellä on intuitiivinen, käytännönläheinen ja ilon täyttämä. Laura kohtaa elämän pilke silmäkulmassa, lahjana, jonka ottaa kiitollisena vastaan jokainen aamu. ​​

Keiju Vihreäsalo


on ennen HIMA Happinessin perustamista toiminut 14 vuotta yliopistotutkijana ja –opettajana. Hän on valtiotieteiden tohtori ja on pääaineenaan lukenut sosiologiaa.

Hänellä on laaja kokemus opetustyöstä, koulutuskokonaisuuksien suunnittelusta sekä opetusmenetelmien ja -tulosten arvioinnista.​​


Yliopistolla Keiju on opettanut sekä opintojensa alku- että loppuvaiheessa olevia opiskelijoita niin suurissa ryhmissä, pienryhmissä kuin henkilöohjauksessa. Keijulla on myös laaja metodinen tuntemus ja kokemusta esimerkiksi sulautuvasta opetuksesta, jossa yhdistetään kasvokkain tapahtuvaa opetusta virtuaalisiin työkaluihin.

Valmentajakoulutuksen Keiju on käynyt Ilkka Rajalan opissa Henkisen Valmentamisen Akatemiassa. Keiju nauttii erityisesti pienryhmistä, kohtaamisista, luottamuksellisen ilmapiirin luomisesta, pienistä keskusteluista, jotka johtavat suuriin muutoksiin. Ja tietenkin mustasta huumorista. Mikään asia ei ole niin pyhä, ettei sille voisi nauraa.

Keijun oma henkisen kasvun polku alkoi kipeästä avioeroprosessista. Vaihtoehtoina oli katkeroitua tai muuttua, ja Keiju valitsi muutoksen. Sitä valintaa hän ei ole katunut. ​​


On vaikea hahmotella, mistä kaikesta luottamuksen ilmapiiri syntyy. Jokainen kurssilainen oli tässä mukana, mutta ohjaajista kaikki lähtee. Tuntui melkein ihmeelliseltä, kuinka aidosti ja haavoittuvaisestikin nämä kykenivät olemaan läsnä.
Anna-Maria

Lisää palautetta kouluttajista löydät täältä.

AIKATAULUSeuraavat kymmenen kuukautta tulevat olemaan ikimuistoisia. Olemme luoneet koulutuksesta monipuolisen, elämyksellisen kokonaisuuden, jonka vaikutukset kestävät loppuelämäsi.

HIMA Wisdom Practitioner -koulutus sisältää 10 intensiivistä lähiopiskelupäivää sekä runsaasti verkko-opiskelumateriaalia. Lähiopiskelupäivinä keskitymme harjoituksiin, elämyksellisyyteen sekä asioihin, joissa ryhmän tuella ja jakamisella on prosessisi kannalta suurin merkitys. Verkkomateriaaleissa jaetaan paljon tietoa sekä keskitytään harjoituksiin, jotka ovat henkilökohtaisia ja toteutettavissa parhaimmin omassa rauhassasi. pe-su 26.-28.10.2018 Aloitusretriitti

verkko-opintoja

pe 23.11.2018 HIMAssa

verkko-opintoja

to-pe 31.1.-1.2.2019 HIMAssa

verkko-opintoja

to-pe 16.-17.5.2019 HIMAssa

verkko-opintoja

pe-su 23.-25.8.2019 Lopetusretriitti​​Aloitusretriitti alkaa perjantaina klo 16 ja päättyy sunnuntaina klo 14. Muut koulutuspäivät alkavat klo. 10 ja loppuvat  klo 16. Lopetusretriitissä vietämme 2 upeaa täyttä päivää yhdessä.

Tapaamisten välillä saat verkossa käytettäviä luentoja ja tehtäviä, jotka kuuluvat koulutusohjelmaan. Materiaali on ennakkoon nauhoitettuja videoita, ääninauhoja sekä tehtäviä, jotka ovat tekstitiedostoja. Toteutamme koulutuksen niin sanottuna sulautuvana opetuksena, eli yhdistämme lähiopetusta ja verkko-opetusta. Verkkomateriaaleina pääset tutustumaan luentomuodossa olevaan asiasisältöön niin monta kertaa kuin haluat ja pystyt myös tekemään itsenäisesti tehtävät harjoitukset omassa rauhassasi silloin kun sinulle parhaiten sopii. 

Lähiopetuspäivät ovat hyvin intensiivisiä ja ihmisen kyky vastaanottaa uutta tietoa ja inspiroitua uusista ajatuksista on rajallinen. Tästä syystä lähiopetuspäiviin ei pysty pakkaamaan niin paljon tietoa kuin haluaisimme. Verkko-opetus tekee mahdolliseksi tarjota sinulle enemmän tietoa kuin pystyisimme tarjoamaan saman pituisessa koulutuksessa ainoastaan lähiopetuksessa. Niiden ohessa saat myös luentojen teemoihin liittyviä tehtäviä, jotka auttavat sinua keskittymään juuri sinun henkilökohtaisiin haasteisiisi.
Lähitapaamiset ja verkko-opinnot muodostavat kokonaisuuden, jossa eri tavoin toteutettu opetus ja harjoitukset nivoutuvat yhteen. 

Verkkomateriaali julkaistaan koulutusohjelman mukaisessa järjestyksessä ja se on käytössäsi puoli vuotta koulutuksen loputtua. Saat materiaalin käyttöön tarvittavat ohjeet aina julkaisun jälkeen.​​​​​​​​​​​​​​​

KOULUTUSPAIKKA


Koulutuspaikkana aloitus- ja lopetusretriittejä lukuunottamatta toimii tunnelmallinen ja uniikki HIMA Talo Siltavuorenrannassa, Kruununhaassa aivan Helsingin sydämessä, omassa erityisessä rauhassaan meren äärellä. 

Suurista vanhoista ikkunoista tulvii valoa ja lautalattiat tuntuvat lämpimiltä jalkojen alla. Koulutustila on kaunis ja tekee muutoksen helpoksi.

HIMAssa toimii HUNAJA Cafe, josta saat välipalaa ja lounasta, lisäksi koulutuspaikan lähellä on useita ravintoloita. Löydät läheltä myös majoituspaikkoja, mikäli olet osallistumassa ulkopaikkakunnalta.​

HINTATIEDOT JA MAKSUEHDOT

Koulutuksen hinta on 2500 – 3800 euroa, riippuen siitä milloin haet mukaan ja minkälaisen maksuaikataulun valitset. Maksuvaihtoehdot löydät alta.

Monesti ajattelemme, että apua, miten minä voisin sijoittaa itseeni noin paljon rahaa. Jos sinulla herää tämänkaltainen ajatus, niin kysy ennemmin iltseltäsi: Mitä sinulle maksaa, jos et osallistu ja sijoita itseesi ja omaan onnellisuuteesi? Minkälaista rataa elämäsi sitten jatkaa kulkuaan? Minkä arvoinen onnellisuus ja hyvä elämä sinulle on? 

Kun aikanaan itse kävimme tämän keskustelun itsemme kanssa, oli vastaus hyvin selkeä. Oma onnellisuus on korvaamattoman arvokas ja silloin muutama tuhat euroa on pieni hinta. Ja kun sijoitimme itseemme merkittävän summan olimme aivan eri tavalla motivoituneita ja sitoutuneita muutosprosessiimme. Tämän saman olemme huomanneet koulutettavissamme. 

Toinen kysymys aikanaan itsellemme oli se, mistä minä löydän rahan koulutukseen. Kun päätös osallistumisesta oli syntynyt, alkoi ideoita rahan saamiseenkin syntyä. Ehkä voisin lainata läheiseltäni, maksan erissä, käyn kirppiksillä myymässä, ostan koulutuksen aikana vähemmän vaatteita ja jätän jonkin matkan tekemättä. Yhtäkkiä summa ei enää ollutkaan ongelma. 

Ensimmäinen päätös on se, oletko sinä valmis oikeasti panostamaan omaan onnellisuuteesi? Jos olet, keksit kyllä keinon summan kokoonsaamiseksi. 
​​​

Early Bird Hinta 

(voim. 30.9.2018 saakka)


2900€  (Norm. 3400 eur) 


Maksu kahdessa erässä: 

2900 euroa (sis. alv) (Norm. 3400 eur)


1. erä 500 euroa varausmaksu maksetaan koulutukseen hyväksymisen yhteydessä
2. erä 2400 euroa maksetaan 1kk ennen koulutuksen alkamista


Maksu neljässä erässä: 

3100 euroa (sis. Alv) (Norm. 3600 eur)


1. erä 500 euroa varausmaksu koulutukseen hyväksymisen yhteydessä
2. erä 866,66 euroa maksetaan lokakuu 2018
3. erä 866,66 euroa maksetaan marraskuu 2018
4. erä 866,66 euroa maksetaan joulukuu 2018

Maksu kymmenessä erässä: 

3300 euroa (sis alv.) (Norm. 3800 eur)

1. erä 500 euroa varausmaksu koulutukseen hyväksymisen yhteydessä
2. erä 311,11 euroa maksetaan lokakuu 2018
3. erä 311,11 euroa maksetaan marraskuu 2018
4. erä 311,11 euroa maksetaan joulukuu 2018
5. erä 311,11 euroa maksetaan tammikuu 2019
6. erä 311,11 euroa maksetaan helmikuu 2019
7. erä 311,11 euroa maksetaan maaliskuu 2019
8. erä 311,11 euroa maksetaan huhtikuu 2019
9. erä 311,11 euroa maksetaan toukokuu 2019
10. erä 311,11 euroa maksetaan kesäkuu 2019​​​​​​

Tarvitsetko pidemmän maksuajan?

Ole yhteydessä meihin keiju@himahappiness.com​​​​​ 

Hinta sisältää lähi- ja verkko-opetuksen, retriittien ohjelman sekä henkilökohtaisen- ja pienryhmä ohjauksen koulutuksen aikana. Valmismatkalaista johtuen retriittien matka- ja täysihoitokustannukset ovat omakustanteisia. Retriittien täysihoitokustannukset ovat n. 250-300 euroa per retriitti per henkilö ja tämä summa tulee maksettavaksi suoraan retriittikeskukseen. Hinta ei sisällä muita mahdollisia majoitus-, matka- ja ruokakuluja.


HUOM! varausmaksu 500 euroa maksetaan koulutukseen hyväksymisen yhteydessä. Huomioithan ystävällisesti, että koemme tärkeäksi, että jokainen koulutukseen osallistuva on sitoutunut. Tämän vuoksi 30 päivää ennen koulutuksen alkua tai sitä myöhemmin tapahtuneista peruutuksista emme palauta rahoja takaisin. Silloin palautus on mahdollinen peruutuspäivästä alkaen vain lääkärin todistuksella sellaisesta terveydellisestä vakavasta syystä, joka ei ole ollut tiedossa ennen koulutukseen hyväksymistä. Peruutuksen jälkeiset osamaksuerät tulee maksaa sovitun maksuaikataulun mukaisesti mikäli sinulla ei ole peruutukselle lääkärin todistamaa vakavaa terveydellistä syytä, joka ei ole ennen koulutukseen hyväksymistä ollut tiedossa. Varausmaksua ei palauteta peruutuksen sattuessa, mutta sen voi siirtää seuraavaan HWP-koulutukseen.


MUKAAN KOULUTUKSEEN HAKEMUKSELLA


Haluamme varmistaa, että tähän koulutukseen osallistuu juuri oikeat ja siihen sitoutuneet henkilöt, jolloin koulutuksesta saatu hyöty on mahdollisimman suuri kaikille osallistujille. 

Osallistujilta edellytetään suurta kiinnostusta ottaa vastuuta omasta muutoksesta, intohimoa itsetuntemukseen sekä sitoutumista harjoitusten tekemiseen. Maailma on täynnä hienoja ajatuksia ja tekniikoita, mutta mikään niistä ei toimi, jollei niitä vie itse omaan elämäänsä. Vastuu muutoksesta on lopulta aina sinun käsissäsi.


Koulutukseen haetaan täyttämällä sähköinen hakemus, johon pääset tästä.
 


Odotamme innostuneina koulutuksen alkamista ja teidän kaikkien tapaamista – tästä tulee hieno kokemus ja mieletön kasvuprosessi!

Huomioithan, että koulutus ei vastaa eikä korvaa terapiaa. Edellytämme myös, että ilmoitat hakemuksessasi, mikäli terveydentilassasi on jotain mikä tulisi olla kouluttajien tiedossa.


 Huomioithan, että koulutuspaikat täytetään hyväksymisjärjestyksessä ja koulutukseen mahtuu rajallinen määrä osallistujia.


Jäikö jokin vielä askarruttamaan? 

Tutustu tämän sivu alta löytyviin usein kysyttyihin kysymyksiin. 

Voit myös olla meihin yhteydessä koska vain. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi. 


Saat lisätietoja meiltä: keiju(at)himahappiness.com.​


Sydämellisesti 

Tervetuloa mukaan!​​

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Eikö tällainen oman navan ympärillä pyöriminen ole hiukan itsekeskeistä?

Vihaan onnellisuuskupla-ajattelua. Onkohan tämä minun juttuni?

Iso summa rahaa. Miksi ihmeessä laittaisin rahani itseni kouluttamiseen? Ei minulla ole tällaiseen aikaa.

Eikös tämä ole sellaista höpöhöpöä?

Minä en oikein piittaa ryhmässä olemisesta, onko pakko?

Mahdanko olla liian nuori tai vanha tällaiseen? Tai väärää sukupuolta?

En ole ihan varma mitä se henkinen kasvu on – tai itsetuntemus? En ole ehkä tarpeeksi pitkällä omalla polullani.

Suhtaudun vähän epäileväisesti verkko-opintoihin.

Suhtaudun vähän epäileväisesti lähiopetukseen.

Ei minulla ole tällaiseen varaa. Miten saan rahoituksen järjestymään?

Uskallanko tulla? Mahtaako olla oikea aika tälle?

Itseensä tutustumisella on merkillinen käänteisvaikutus: mitä rehellisemmin tutustut itseesi, mitä lempeämmin suhtaudut itseesi, mitä perustavammin ymmärrät oman inhimillisyytesi ja haavoituvuutesi – sitä rehellisempi, lempeämpi ja ymmärtäväisempi olet toisten inhimillisyyttä ja haavoittuvuutta kohtaan. 

Henkisen kasvun hienoimpia asioita on ymmärrys siitä, että voit ottaa vastuun ennen kaikkea itsestäsi. Voit vaikuttaa ennen kaikkea itseesi. Voit muuttaa lähinnä itseäsi. Tämä syvä ymmärrys vastuustasi sinua kohtaan auttaa sinua ymmärtämään, mitä voit pyytää muilta. Erotat paremmin sinun ja toisten välisen rajan, sinun ja maailman välisen rajan. Siksi sinun on helpompi tuulimyllyjä vastaan taistelemisen sijaan keskittyä vaikuttamaan niihin asioihin, jotka ovat vaikutuspiirissäsi.

Muutoksesi vaikuttaa sinun ja läheistesi välisiin suhteisiin – positiivisesti. Muutoksen ydin on siinä, että itsetuntemuksesi ja lempeytesi lisääntymisen myötä et kuvittele, että muut ratkaisisivat ongelmasi tai täyttäisivät sinut rakkaudellaan. Kukaan ei pysty ratkaisemaan ongelmiasi tai täyttämään sinua rakkaudella, jollet sinä tee sitä itse. Sen sijaan, sinun rinnallasi tuntuu hyvältä seistä, koska tunnistat missä sinä loput ja toinen ihminen alkaa. Osaat myös seistä toisen ihmisen rinnalla, sillä syvä ymmärryksesi ihmisen inhimillisyyttä kohtaan tekee sinulle helpommaksi olla tukena ja turvana, kun sinua tarvitaan.

Toisaalta saatat oppia vetämään rajoja uudella tavalla ja elämästäsi saattaa jäädä pois suhteita, jotka eivät ole tehneet sinulle hyvää.

Se on ymmärrettävää. Meitä on kolme kouluttajaa ja meillä kolmella on kaikilla erilainen suhtautuminen onnellisuuteen. Erilaisia käsityksiämme yhdistää usko siihen, että onnellisuus on vain rauhan, tyyneyden ja oman äänen löytämisen seurausta. Ei sen kummempaa. Saat siis olla pahalla tuulella koulutuksen jälkeenkin. Ja kiroilla.

Monet ihmiset kokevat vaikeaksi sijoittaa itseen -- aikaa tai rahaa. Meille on helpompaa ostaa käsilaukku tai farkut, kuin mennä vaikkapa hierojalle. Ei-materiaalisiin palveluihin sijoittaminen näkyy eri tavalla kuin vaikkapa käsilaukut ja farkut. Sanotaan, että siloittelemme pahaa mieltä tavaroilla. Saamme hetken mielihyvän, mutta sitten uudet kapistukset jäävät kaapin pohjalle lojumaan.
Itseen sijoitettaessa tulos näkyy hitaammin: saattaa olla, että et näe välittömästi dramaattisia vaikutuksia (saattaa olla että näet), mutta pitkäkestoiset vaikutukset voivat olla sitäkin huikeampia. Jotain mitä et olisi ikinä uskonut.

Miksi näin? Kun sijoitat itseesi – aikaa tai rahaa – rakennat jotain, mikä kulkee mukanasi pitkän aikaa. Sinusta itsestäsi riippuen hetken tai lopun elämääsi. Koulutus voi muuttaa koko elämäsi. Sinusta itsestäsi riippuu, onko muutos suuri ja pitkäkestoinen. Meidän tavoitteenamme on tehdä siitä sinulle mahdollista.

Riippuu näkökulmasta. On ja ei. Olemme suuria keveyden, naurun ja luottamuksen ystäviä ja leikittelemme mm. ajatuksella yksisarvisista ja enkeleistä. Mutta yksisarviset ja enkelit kuuluvat osastoon kuka tietää, joten opetuksemme eivät perustu niihin. Sen sijaan opetuksemme ydin on vastuun ottaminen itsestä. Vain sinä voit tehdä sen, ja työkalut sen tekemiseen ovat varsin konkreettisia. Niiden käyttämiseen ei tarvita yksisarvisia tai enkeleitä, vaan sinua.

Saat käyttää ryhmän tukea haluamallasi tavalla. Pitäen oman tilasi tai tukeutuen ryhmään jakamalla ajatuksiasi aktiivisesti. Meidän kouluttajien tehtävänä on luoda ryhmään tunnetila, joka tekee mahdolliseksi yksilöllisyyden ryhmässä.
Olemme huomanneet, että ryhmän merkitys on ollut hiukan ihmistyypistä riippuen kahdenlaista. 

Yksi: Joillekin ryhmän merkitys avautuu sitä kautta, että huomaa olevansa aivan tavallinen kipeine ajatuksineen ja eksymisen tunteensa kanssa. Vaikka ei tuntisi halua jakaa kaikkia kokemuksia muiden kanssa, kokemus inhimillisen haavoittuvuuden yleisyydestä sekä muiden tarinat siitä, minkälaisia ratkaisuja he ovat löytäneet haasteisiinsa, voivat muuttaa maailmaa aivan toisen näköiseksi. Yksinäisyys avautuukin yhteisyydeksi. Sellaiseksi yhteisyydeksi kuin itse haluaa.

Kaksi: Toisille ryhmä muodostuu tärkeäksi jakamisen ja yhdessä kokemisen paikaksi. Toiset kaipaavat ryhmää, ryhmän tukea sekä keskustelukumppaneita joiden kanssa peilata omia ajatuksia. 

Meitä on kiitetty paljon siitä, että osaamme luoda luottamuksen taikapiirin ja uniikin ryhmähengen. Se tarkoittaa sitä, että jokaista kunnioitetaan, ja jokainen saa nauttia ryhmän tukea siinä määrin kuin haluaa. Jokaisella on myös mahdollisuus liikkua erilaisten tarpeiden välillä. Välillä voi olla tarve olla itsekseen, välillä taas jakaa. Ei tarvitse kuulua ryhmään yksi tai kaksi. Osana omaa matkaa ryhmän merkitys muuttuu, kun ymmärrys omasta vastuusta ja rajoista kasvaa. Ryhmän tuki voi muuttua joukoksi ystäviä, jotka ovat käyneet läpi matkan itseensä, kuten sinäkin. On hieno aarre, päästä jakamaan tähän matkaan liittyviä asioita samanmielisten kanssa.

Et ole. Halu itsetuntemukseen ei katso ikää eikä sukupuolta. Kahdessa ensimmäisessä koulutuksessa osallistujat ovat olleet iältään 20-65 väliltä. Naisia ja miehiä.

Ei huolta. Ei ole moni muukaan varma siitä, mitä se henkinen kasvu on. Itseasiassa henkisen kasvun kenttä on niin laaja ja moninainen, ettei moni siellä toimivakaan osaa jäsentää missä kohtaa loppuu terapia, alkaa valmennus, päättyy valmennus ja alkaa henkisen kasvun kysymykset. Ne ovat laaja kirjo erilaisia työkaluja, filosofioita ja teorioita, joilla on kaikilla lopulta sama pyrkimys: auttaa elämään parempaa elämää. 

Koulutuksessamme käytämme monenlaisia työkaluja: terapeuttisia itsetuntemuksen ja omiin varjoihin ja haavoihin tutustumisen työkaluja, valmennuksellisia työkaluja määrittämään tavoitteita ja keinoja saavuttaa ne, sekä henkisen kasvun työkaluja ymmärtää inhimillisyyttä ja universaalia rakkautta ja mystiikkaa inhimillisyyden takana.
Koulutuksen ydin on saada sinut ymmärtämään, että olet itse vastuussa elämästäsi ja juuri sinä voit tehdä muutoksesi mahdolliseksi. Juuri sinä voit viedä ymmärrysesi omaan arkeesi. Älä luovuta omaa voimaasi yksisarviselle tai enkelille. 

Olennaista ei ole oletko ollut kiinnostunut itsetuntemuksesta pitkään vai lyhyemmän ajan. Olennaista on halusi muuttaa asioita, kykysi rehellisesti katsoa peiliin ja miettiä lempeästi, mitä muuttaa, mihin vaikuttaa, jotta rauha ja tyyni onni löytyisi. Saattaa jopa olla, että on eduksi ettet ole ehtinyt jumiutua vakiintuneisiin uskomuksiin itsetuntemuksesta ja henkisestä kasvusta.

Päätökseemme tehdä osa opetuksesta verkkomateriaalina vaikutti monet asiat. 

Yksi tärkeimmistä oli se, että näin pääset tutustumaan luentotyyppiseen asiasisältöön niin monta kertaa kuin haluat. Olemme huomanneet, että lähiopetuspäivät ovat hyvin intensiivisiä ja ihmisen kyky vastaanottaa uutta tietoa ja inspiroitua uusista ajatuksista on rajallinen. Tästä syystä lähiopetuspäiviin ei pysty pakkaamaan niin paljon tietoa kuin haluaisimme. Verkko-opetus tekee mahdolliseksi tarjota sinulle enemmän tietoa kuin pystyisimme tarjoamaan saman pituisessa koulutuksessa ainoastaan lähiopetuksessa. 

Pääset myös tekemään yksilöllisesti toteutettavat harjoitukset omassa rauhassasi ja omassa aikataulussasi, keskittyen niihinkin ilman painetta pysyä lähipäivän aikataulussa. 

Monet koulutuksesta unelmoivat ovat hyvin kiireisiä ja on ymmärrettävästi vaikea saada pitkän koulutuksen aikataulu sopimaan omaan arkeen. Verkkomodulit helpottavat koulutuksen sovittamista omaan elämään – verkko-osuudet pystyt käymään siellä missä se on sinulle sopivinta. 

Vaihtoehtona olisi joko pidentää koulutusta ja lisätä lähipäiviä, tai vähentää tarjottavan tiedon ja harjoitusten määrää. Lähipäivät lisäisivät koulutuksen hintaa, opetussisältöjen paketoiminen verkkomuotoon puolestaan tekee mahdolliseksi alentaa hintaan niin, että se on mahdollinen useammalle.

Kaikki eivät pidä ryhmämuotoisesta opetuksesta tai nauti paineesta tutustua vieraisiin ihmisiin. Ja se on täysin ok. Ryhmä antaa kuitenkin koulutukselle ihan uniikin hengen. Tätä on käsitelty myös Usein Kysyttyjen Kysymysten kohdassa Minä en oikein piittaa ryhmässä olemisesta, onko pakko?

Lyhyesti: ryhmä auttaa sinua yhtäältä ymmärtämään ettet ole yksin. Tämä helpottaa oman matkasi kulkemista, kun sinun ei tarvitse soimata itseäsi siitä, että olet säälittävä luuseri, kun et ole pystynyt parempaan. Ei se mitään, olemme kaikki yhtä säälittäviä luusereita tai upeita kuninkaita ja kuningattaria – käsitepaketista riippuen. Olemme siis kaikki inhimillisiä, eikä vaikeuksissasi ole mitään ihmeellistä. Monet kuvittelevat että on. Että ovat tuttavapiirissään ainoita, joilla on itseinhoa ja tyytymättömyyttä omaan elämään. Ryhmä antaa toisaalta myös konkreettisen tuen, jos niin haluat.

Lähipäivinä tehdään myös paljon elämyksellisiä harjoituksia. Lähipäivinä luodaan se taika, joka auttaa saamaan kiinni sinun hurjimmasta potentiaalistasi, sinun sisäisestä rauhastasi ja rohkeudesta, jota et tiennyt sinulla olevan. Lähipäivinä rakennetaan yhdessä luottamus, kokemus, unelma. Sitä on vaikea kuvitella, se täytyy kokea.

Ei hätää. Meillä on monenlaisia maksuvaihtoehtoja sekä mahdollisuus myös räätälöityyn maksuohjelmaan. Lisätietoja löydät kohdasta Hintatiedot ja maksuehdot. Jos sinua askarruttaa jokin, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä. Katsotaan mitä voimme tehdä asialle.

Uskallat. On. Mikäli olet lukenut tänne asti ja tunnet, että nyt on aika ottaa oman elämän ohjakset käsiin – nyt on oikea hetki.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!