Haaveiletko Joogaopettajakoulutuksesta, mutta et ole varma haluatko opettaa?

Etsit jotain, mutta et oikein edes tiedä mitä? Kaipaat elämääsi jotain syvällisempää yhteyttä sisimpääsi.  Joogamatolla olet saanut hetkittäin oivalluksia ja kokemuksia jostain harmoniasta ja haluat sitä lisää!

Et ole yksin. Joogan suosio länsimaissa on jo valtavaa ja se ulottuu yhä useampien ihmisten elämään eri muodoissa jopa ärsyttävyyteen asti. Pitääkö kaikkien paasata tästä joogasta? Jokin siinä kuitenkin kiehtoo ja monille elämän hektisyys suorastaan huutaa vastapainoksi joogaa. Tarjonta on valtavaa ja on ilahduttavaa, että jokaiselle varmasti löytyy oma tyyli.

 Monille joogan harjoittajalle saattaa kuitenkin tulla vaihe, jolloin viikkotunnit, online-jooga tai workshopit eivät enää riitä vaan kaivataan jotakin syvempää ja kokonaisvaltaisempaa harjoitusta. Tunneille on helppo osallistua ilman varsinaisia kursseja, joten moni perusasia on saattanut jäädä epäselväksi, muttei enää kehtaa kysyäkään.

 Mietit myös, miten voisi harjoitella itsenäisesti, kun tunnille ei ehdi joka päivä. Entä miten joogan viisauden voisi tuoda normaaliin arkeen, maton ulkopuolelle? Tässä vaiheessa eteen tulee usein joogaopettajakoulutus – se on monille keino hakea perustietoja joogasta ja syventää omaa harjoitusta, mutta usein myös keino ottaa aikaa ja tutustua omaan itseen ja jopa etsiä uutta suuntaa elämälle.

 Onko joogaopettajakoulutus kuitenkaan kaikille? Kuinka moni oikeastaan haluaa ja on valmis opettamaan joogaa? Joogaopettajakoulutus on suuri rahallinen ja ajallinen satsaus ja on hyvä pohtia, olisiko jokin muu vaihtoehto?

 Mitä jos voisit turvallisessa omassa ryhmässä mennä pintaa syvemmälle joogaharjoitukseen ja raottaa myös ovea joogan filosofiaan. Saisit keskittyä vaan itseesi ilman, että heti pitäisi pohtia omaa opettajuutta ja opettamaan oppimista. Voisit myös rauhassa tehdä harjoituksia tutustuen oman mielen malleihin ja pohtia, mitä tässä joogassa voisi olla minulle?

 Se on mahdollista: joogan esikoulussa! Joogaesikoulu on turvallinen tapa kokeilla, oppia ja antaa mahdollisuus ottaa pieni askel johonkin suurempaan juuri sinun elämässäsi!

Esikoulu antaa jopa mahdollisuuden jatkaa varsinaiseen opettajakoulutukseen, jos jokin palo sisälläsi herää ja huutaa, että se on juuri sinua varten!  Joogan ei kuitenkaan tarvitse olla se sinun intohimo tai ”juttu”, mutta se voi olla sinun väline kohti tietoisempaan elämään, polku omaan sisimpään, mistä sinun elämääsi voi aueta ihan uudet värit.

Tutustu lisää Joogaesikouluun tästä

***

Teksin on kirjoittanut Anna Maria Sirenius, Joogaesikoulun kouluttaja. Voit tutustua Anna Mariaan lisää täällä