Aurinkoinen ja lämmin Anna Maria on valmistunut joogaopettajaksi (RYT200) HIMAn opettajakoulutuksesta 2014. Tällä hetkellä Anna Maria eli Akku syventää osaamistaan RYT-500 koulutuksessa Tanya Popovichin johdolla.  

Olen rakastanut urheilua pienestä asti ja kilpailin monissa lajeissa. Teini-iän kynnyksellä päälajiksi muotoutui jousiammunta, jonka parissa pääsin myös Mäkelänrinteen urheilulukioon. Jousiammunta oli kovien treenien rinnalla haastavan rauhallista ja hidasta. Ammunnassa kiehtoi täydellinen keskittyminen, se kun mielestä sai kaiken muun pois ja kun keskittyi vain suoritukseen ja hetkessä olemiseen niin palkinnon sai myös heti – nuoli osui kymppiin. Vastaavasti tuloksissa huomasi heti, jos mieli oli muualla. Ihan kuin missä lajissa tai tekemisessä tahansa. Mielen voima alkoi kiehtoa ja enemmän itämaiseen filosofiaan ja joogaan pääsin tutustumaan vuonna 1995 ollessani vaihto-oppilaana Malesiassa Intialaisessa perheessä viidakon keskellä ja kiinalaisen tiukan henkisen miehen valmennuksessa. Jokin taianomainen siemen istutettiin syvälle minuun, joka jäi odottamaan kasvuaan.

Palatessani Suomeen valitsin “järkiuran” ja päätin opiskella kauppatieteiden maisteriksi. Tein uraa yritysmaailmassa sijoittajaviestinnässä, johdon konsulttina ja myynninvalmennuksessa. Jossain vaiheessa olin saavuttanut ulkoisesti monia haaveitani, mutta sisälläni oli tyhjyys joka huusi, että “en voi tehdä tätä loppuelämää” ja aloin inhota työtäni. Koin kuitenkin suurta onnea ja kiitollisuutta, kun tulin äidiksi 31-vuotiaana ja se oli samalla luonnollinen irtiotto yritysmaailmasta. Olen kiitollinen kaikesta, mitä koin yritysmaailmassa ja että minulle oli mahdollista jäädä kotiin hoitamaan lapsia. Kotiäitiys oli suuri unelma ja olin onnellinen kun vihdoin sisäisesti koin, että työlläni on jotain merkitystä. Kotiäitiys toi kuitenkin uudet haasteet ja toinen raskauteni oli erityisen vaikea, lihoin lähes 30 kiloa ja kärsin kovista kivuista ja syömishäiriöstä. Lasten ollessa pieniä olin niin väsynyt, että välillä oli vaikea nähdä valoa elämässä vaikka edessäni oli terveet lapset ja haaveiltu perhe-elämä. Kohtasin paljon omia haasteita, omaa lapsuuttani ja vaikeita asioita ja jouduin todella kuuntelemaan sisintäni, kuka oikein olen ja mikä on elämäni tarkoitus? Päätin ja halusin parantaa itseni henkisesti ja fyysisesti. Jooga, chi kung ja vaihtoehtoiset hoidot veivät minut henkiselle polulle, josta vihdoin löysin itseni ja aloin seurata ja kuunnella sydäntäni. Malesiassa vuonna 1995 istutettu siemen pääsi vihdoin kasvamaan ja jo silloin monet kokemani asiat saivat aivan uuden merkityksen.

RYT200 koulutuksen kävin Himassa vuonna 2014 ja aluksi en edes ajatellut opettavani joogaa – hakeuduin koulutukseen oman henkisen polkuni tueksi. Kuitenkin opettaminen tuntui luontevalta ja aloin opettaa saman tien. Rohkenin myös perustaa oman yrityksen ja aloin opettaa joogaa myös minulle tutussa yritysmaailmassa. Vuonna 2014-2015 opiskelin Shakti Yoga of the Dance -opettajaksi ja tällä polulla kundaliinijooga ja mantrat tulivat vahvasti elämääni. Mielen mielenkiintoiseen maailmaan olen myös syventynyt Hypnoterapeutti -koulutuksessa Lontoossa ja olen Certified Marisa Peer Hypnotherapist (2016). Lisäksi olen opiskelut Yin-joogaa Victor Chgnin johdolla ja tällä hetkellä syvennän joogaopintoja Himan Advanced Teacher Training (RYT500) koulutuksessa Tanya Popovichin johdolla. Olen kiitollinen opettaja ja ikuinen oppilas.


Jokainen opetuksen tila on lahja – siinä yhdistyy universaali energia, antamisen ja vastaan ottamisen tasapaino. Yksi intohimoni on opettaa joogaa sydämestä sydämeen ja inspiroida ihmisiä löytämään yhteyttä oman kehon liikkeeseen ja viisauteen, käyttämään oman mielen valtavaa voimaa ja saada yhteyttä omaan sisimpään -siihen rauhan ihmeelliseen tilaan, jossa ego hiljenee ja näin kuulee sydämen ja sielun äänen.